Avrupa'nın en ucuz benzini hangi ülkede? Türkiye kaçıncı sırada?

Opet'in kurucu ismi Fikret Öztürk, 15 sene önce Avrupa'nın en pahalı benzinini kendilerinin sattığını açıkladı. Benzin ve motorindeki fiyat artışına da dikkat çeken Öztürk, fiyatları düşürmenin devletin elinde olmadığını belirtti. İşte Fikret Öztürk'ün açıklamaları...

05.07.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:01) Avrupa'nın en ucuz benzini hangi ülkede? Türkiye kaçıncı sırada?

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştan dolayı tedarik zincirinde ki aksaklıklar ile ham petroldeki üretimin yetersizliği, fiyat dalgalanmasına neden oluyor. 

Yaşanan akaryakıt fiyat artışıyla alakalı yeni bir tespit ortaya atıldı.

Avrupa'nın en ucuz benzini ülkemizde satılıyor!

Çanakkale'de bir açılışta konuşan Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Avrupa'daki en ucuz benzinin ülkemizde satıldığını açıkladı. 

Geçmişteki fiyatlar ile şu ankini kıyaslayan Öztürk, "Bundan 15 sene önce biz, Avrupa’nın en pahalı benzinini satıyorduk. Bugün ise Avrupa’nın en ucuz benzinini satıyoruz." ifadesini kullandı.

O zamanki ÖTV yüzde 50 ile yüzde 70 arasındaydı!

Akaryakıt fiyatlarını uluslararası petrol, dolar ve vergi fiyatlarının belirlediğini söyleyen Öztürk, "Neden o zaman Avrupa’nın en pahalı benzinini satıyorduk? Çünkü o zaman yüzde 50 ile yüzde 70 arasında, özel tüketim vergisi dediğimiz ÖTV ödeniyordu." dedi. 

petrol

Konuşmasına devam eden Öztürk şu sözlere yer verdi:

"Benzin ve motorin fiyatlarını düşürmek bizim elimizde değil"

"Bugün gelirken baktım, benzinde yüzde 10, motorinde yüzde 7,7 vergi ödeniyor. Yani benzin ve motorin fiyatlarını düşürmek bizim elimizde değil. Devletin elinde değil. Yöneticilerin elinde değil.

Biz hesaplarken hep uluslarası fiyatlara göre hesaplıyoruz. 15 sene önce de dolarla, euroyla hesaplanıyordu, bugün de dolarla euroyla hesaplanıyor. O gün de doları, euroyu Avrupa ülkeleri kazanıyordu, bugün de onlar kazanıyor.

"Almanya bile vergileri bizden daha fazla alıyor"

O gün de TL kazanıyorduk, bugün de TL kazanıyoruz. Dolayısıyla inşallah ülkemiz güçlü olur. Güçlü oldukça vergileri düşürürüz.

Şu anda bizden çok çok güçlü dediğimiz Almanya bile vergileri bizden daha fazla alıyor."

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal