Özel Tiyatrolar Dikkat

Özel tiyatroları destekleyebilmek sebebiyle 2021-2022 sezonuna dair gerekli yardımlar için başvuruların başladığını Kültür ve Turizm Bakanlığı, duyurdu.

17.06.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-10:04) Özel Tiyatrolar Dikkat

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tiyatro sanatının yaygınlaşıp sevilmesini sağlamak amacıyla yerli oyun yazarlarını teşvik etmek, oynanan oyunların kalitesini yükseltmek amacı ve bu yolla da Türk tiyatrosunun gelişmesini desteklemek sebebiyle özel tiyatroların projelerine 2021-2022 sanat sezonuna dair yapılacak yardımlar için başvurular başladığı duyuruldu.

E-devlet sistemi üzerinden online olarak alınacak başvurular ise 15 Temmuz 2021 tarihine kadar kabul edileceği de belirtildi. 

Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara Dair Yönetmelik’te yapılmış olan değişiklikler ile günün koşulları ve sektörden gelen talepler de göz önüne alınarak birtakım düzenlemeler gerçekleşti.

Gerçekleşen düzenlemeler ile tiyatro alanında sigortalı istihdamı bir değerlendirme ölçütü haline getirilerek sektör çalışanlarının hakları ön plana çıkarıldı. Başvuru tarihleri de öne çekilerek yardımların sanat sezonu başlamadan açıklanması hedeflendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal