Özel Hastaneler ve Üniversite Hastanelerinde de Kovid-19 Aşısı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri, kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde oluşturulacak koronavirüs aşı uygulama birimleri tarafından yapılacak.

06.01.2021-08:59 - (Son Güncelleme: 06.01.2021-08:56) Özel Hastaneler ve Üniversite Hastanelerinde de Kovid-19 Aşısı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı uygulama sürecinde ilk kez özel hastaneler ve üniversite hastanelerini Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne (MHRS) dahil etti.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘MHRS Kullanıcı Bilgileri’ başlıklı yazı, ülkedeki tüm İl Sağlık müdürlüklerine iletildi.

Yazıya yer alan bilgiye göre, Bakanlık tarafından uygulanacak olan koronavirüs aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde (Kamu/Vakıf) oluşturulacak Kovid-19 aşı uygulama birimleri tarafından yapılacak. Aşı olacak vatandaşlar ise bu birimlere MHRS üzerinden randevu alarak başvuracak.

Şu anda MHRS üzerinden Aile Sağlığı Merkezlerine ve Bakanlığa bağlı kamu hastanelerine randevu alınabiliyor. Koronavirüs aşısı uygulama süreciyle ilk kez özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye dahil edilmiş olacak.

Aşı uygulamasına MHRS üzerinden randevu alınabilmesi için sistemde kayıtlı olmayan özel hastaneler ve üniversite hastaneleri de MHRS'ye tanımlanacak. Bu kapsamda MHRS işlemlerini yürütebilecek yetkinliğe sahip bir personelin MHRS sorumlusu olarak Bakanlığa bildirilmesi gerekecek.

MHRS sorumlusu bilgileri, özel hastaneler ve üniversite hastanelerinde görevli Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) yetkililerince ‘aktif.saglik.gov.tr’ adresinde yer alan ‘MHRS Sorumlusu Tanımlama’ ekranına tanımlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal