Oxford-Astrazeneca Aşısı İngiltere'de Uygulanmaya Başlandı

İngiltere’de yaygın kullanımına onay verilen Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca ortaklığında geliştirilen koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı.

05.01.2021-11:52 - (Son Güncelleme: 05.01.2021-12:00) Oxford-Astrazeneca Aşısı İngiltere'de Uygulanmaya Başlandı

BBC'de yer alan habere göre, aşı ilk kez Oxford Churchill Hastanesinde diyalize bağlı olarak tedavi gören 82 yaşındaki Brian Parker'e uygulandı.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, aşı uygulamalarına başlanmasını ‘dönüm noktası’ olarak niteleyerek, aşıların enfeksiyona engel olacağını ve virüsün yayılmasını engellemek için getirilen kısıtlamaların kaldırılmasında önemli rol oynayacağını belirtti.

DOZ ARALIĞI 12 HAFTAYA ÇIKARILDI

Ulusal Sağlık Enstitüsüne (NHS) bağlı Oxford, Londra, Sussex, Lancashire ve Warwickshire hastaneleri Oxford-AstraZeneca’nın geliştirdiği aşıyı uygulamak için görevlendirilirken, hazırda 530 bin doz aşının bulunduğu belirtildi.

2 doz şeklinde uygulanan aşının, 21 gün olan doz aralığı daha fazla kişiye ilk doz aşının uygulanabilmesi amacıyla 12 haftaya çıkarıldı.

İngiltere İlaç ve İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, 30 Aralık tarihinde Oxford-AstraZeneca aşısının yaygın kullanımı için onay vermişti.

Aşı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu BioNTech firmasının geliştirdiği aşıdan sonra ‘İngiltere'de tescillenen ikinci Kovid-19 aşısı’ olmuştu.

Biontech-Pfizer aşısı, İngiltere'de 8 Aralık tarihinde uygulanmaya başlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal