Otomotiv devi Tesla’dan önemli uyarı: Cybertruck alan aracı 1 yıl satamayacak

Dünyanın en önemli otomobil şirketlerinden Tesla, Cybertruck modeli aracı satın alan kişilerin 1 yıl boyunca satılamayacağını duyurdu. Şirket, bu uyarıya uymayan kişilerin mahkemeye verilebileceğini bildirdi.

14.11.2023-10:39 - (Son Güncelleme: 15.11.2023-17:37)

Otomotiv devi Tesla, Cybertruck model araç satın alan kişilere önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, bu Kasım ayında ilk Tesla Cybertrucks'ı alacak olan müşterilerin ilk yıl boyunca araçlarını satamayacağını bildirdi.

Tesla, Motorlu Araç Sipariş Sözleşmesine yeni kuralları belirleyen "Sadece Cybertruck İçin" başlıklı bir bölüm ekledi. Bu kısımda "Aracınızın teslim tarihini takip eden ilk yıl içinde aracı satmayacağınızı veya başka bir şekilde satmaya teşebbüs etmeyeceğinizi kabul ediyorsunuz" maddesi dikkat çekiyor.

50 bin dolar tazminat ödenebilir

Gazeteoksijen’in haberine göre; Maddede ayrıca "Tesla, aracın mülkiyetinin devrini önlemek için ihtiyati tedbir isteyebilir veya sizden 50 bi Dolar tutarında tazminat talep edebilir. Tesla ayrıca size gelecekte herhangi bir araç satmayı reddedebilir" ifadelerine yer verildi. 

Tesla Cybertruck

Ancak bir müşterinin Cybertruck'ını satmak için geçerli bir nedeni varsa Tesla bu aracı doğrudan kendi almak istiyor. Şirket orijinal fiyattan "0,25 dolar / mil sürüş, makul aşınma ve yıpranma dahil bası kıstaslar göz önünde bulundurularak geri alma opsiyonu da sunuyor.

Tesla doğrudan kendi aracı satın almak istemezse, şirket müşterinin aracı başka birine satmasına izin vermeyi kabul edebilir. Ancak bu izin olmadığı taktirde Tesla'nın bir yıl kuralı geçerli ve cezai yaptırımı söz konusu.

Sahipliğin değişmesindeki bazı sınırlamalar

Tesla araçların kullandığı yazılımların çoğunun abonelik modeli göz önüne alındığında, yeniden satış karmaşık olabilir. Business Insider'ın haberine göre, aylık 199 dolara kadar maliyeti olan Tam Kendi Kendine Sürüş özelliği aracın yeni sahibine devredilemiyor.

İlk olarak 2019'da duyurulan Cybertruck, Tesla'nın yıllar sonraki ilk yeni ürünü ve elektrikli kamyonet pazarını sarsması bekleniyor. Tesla başlangıçta kamyonun fiyatının 39 bin 900 dolardan başlayacağını söylemişti, ancak pahalı yapı malzemeleri nedeniyle çok daha pahalı olması muhtemel.

Elon Musk, bu yılın başlarında yaptığı bir kazanç çağrısında, elektrikli kamyonun önemli bir nakit akışı sağlayıcı haline gelmesinin bir yıl ila 18 ay alacağını söyledi ve Cybertruck'ın üretiminin 2025 yılına kadar yılda çeyrek milyona ulaşmasını umduğunu ekledi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal