Otomobil satışlarında yeni dönem: Stokçuluğu bitirecek uygulama geliyor

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar sonrası otomobil fiyatlarındaki artışı kullanan fırsatçılar, piyasaların dengesini altüst etti. Ellerindeki araçları stok yaparak yüksek fiyattan satmak için bekleyenlere neşter vuracak yeni uygulama geliyor. Detayları Ticaret Bakanlığı açıkladı.

02.08.2023-09:30 - (Son Güncelleme: 02.08.2023-09:39) Otomobil satışlarında yeni dönem: Stokçuluğu bitirecek uygulama geliyor

Otomobil sektöründe, ellerindeki araçları tutarak fiyat arttırımına giden ve piyasaların dengesini bozan fırsatçılar için, yeni uygulama geliyor. Ticaret Bakanlığı, sıfır araçların stok durumunu takip etmek için yeni bir sistem kuruyor. Hali hazırda sağlık sektöründe uygulanan takip sistemi şimdi de otomobillerde devreye alınacak. Böyle bir Otomobil fabrikada banttan indikten sonra müşteriye ulaşana kadar elektronik ortamda takip edilecek. Böylelikle stokçuluğun önüne geçilecek. Öte yandan ikinci el piyasasına da yeni düzenlemeler gelecek.

Stokçuların kabusu olacak yeni uygulama geliyor 

AA’da yer alan habere göre; Ticaret Bakanlığı, otomobil sektöründeki haksız kazancı ve piyasalardaki mağduriyeti gidermek için ürün takibi uygulamasını devreye sokuyor. Üretimden alıcıya kadar giden sürece araçlar takip edilirken, bir yandan da elektronik satış platformlarının oluşturulması gündemde.

Otomobil takip sistemi

Yeni uygulama otomobiller üzerinde nasıl uygulanacak? 

Uygulamanın ilk aşaması stok yapan özel bayilerin takibe alınması ile başlayacak. Araçlara takip sistemi takılacak. İlaçlarda uygulanan barkod sistemine benzer yeni bir sistem ile sıfır araçlar üretimin ardından banttan inip müşteriye ulaşana dek tüm aşamalar kontrol altında tutulacak. Bir otomobil ithal edildiğinde ya da fabrikada banttan indikten sonra müşteriye ulaşana kadar uygulama üzerinden takip edilecek. Araç ne kadar sürede bayiye, müşteriye ulaştı gibi süreçlerin hepsi elektronik sistemde yer alacak. Böylelikle bayilerin stokçuluk yapmasının önüne geçilecek.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal