Motosiklet Kullanmak

Motosiklet kullanmak zor mu? Motosiklet kullanmak tehlikeli mi? Motosiklet kullanmak istiyorum? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

29.05.2018-18:19 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-18:07) Motosiklet Kullanmak

*Motosiklette tecrübe denen olay yoktur. Her saniye değişik, benzersiz pek çok şey ile karşı karşıya geleceksiniz. Ve her gün biraz daha deneyim elde edeceksiniz. Anca kesinlikle ‘olmayacaksınız’. Sakın olduğunuzu, piştiğinizi zannetmeyin. Sakın. Endişe, tedbir ve endişenizi kesinlikler kenara atmayın.

*Motosiklet için çokça kullanılan bir deyim vardır: motosikletin kaportası onu süren kişidir. Bu çok da saçma bir deyim değil. Örnek olarak ben güvenliği ile ün vermiş İsveç kökenli bir otomobil kullanıyorum. Her aşamasında güvenliğe dair birçok koruma ve teknoloji var. Motorda ise ne marka / model kullanılırsa kullanılsın vücüdunuzla ilerliyorsunuz ve ne derece korunursanız korunun, tehlike her an arkanızda.

*Kask olmadan motor sürmeyin! Bunun sebebi, istisnası, bahanesi olmaz. Bunu yapmayın. Kasksız ne siz kullanın, ne de arkanıza birini alın. Tersini düşünmeyin bile.

*Kask kendi arasında birçok seçeneğe sahip bir ekipman. Ucuzunun çok kullanışlı olmadığını tahmin ediyorsunuz. Motor kıyafet ve ekipmanları pahalıdır. Paranıza kıyın. Pişmanlığı işe yaramaz.

*Almayı istediğiniz kaskın güvenilirliğini inceleyin. (En üst emniyet düzeyinden bir tercih gerçekleştirmek de akıllıca olur)

*Mümkünse korumalı bir mont alın. Onun da çok değişik alternatifleri olduğunu ve bütününün gerçekten koruyucu gücü olmadığını unutmayın. Bir sürüklenme halinde sürtünme etkisiyle yüzlerce dereceye varacak sıcaklık ile derinizi asfaltta bırakmak da var (ben ne yazık ki bu mont bölmünü çoğu zaman aksatıyorum).

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal