Son Dakika: AFAD Fırtınanın Acı Bilonçosu Açıkladı!

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini gün içerisinde arttıran fırtına hayatı durma noktasına getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra AFAD da şiddetli fırtınanın bilançosunu açıkladı.

29.11.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-14:53) Son Dakika: AFAD Fırtınanın Acı Bilonçosu Açıkladı!

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini iyice arttıran şiddetli fırtına tehlikeli düzeye ulaştı.  Bir anda başlayan fırtınayla birlikte onlarca kişi cadde ortasında zor anlar yaşarken, çatıdan kopan parçalar da cep telefonu kamerasına yansıdı. İstanbul, sabah saatlerinden bu yana lodos etkisindeki fırtınaya teslim oldu. Kentin birçok noktasında vatandaşlar zor anlar yaşarken, Esenyurt'tan da savaş alanını aratmayacak manzaralar geldi. Çatı ve dükkan tabelalarının caddeye savrulduğu ilçede, bir vatandaş evinden cep telefonuyla fırtına anlarını kaydetti.

AFAD İSTANBUL'UN FIRTINA BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

AFAD, yaşanan şiddetli lodos sonrası İstanbul'un fırtına bilançosunu açıkladı. İstanbul İl Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul'da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 46 kişinin de yaralandığını açıkladı. AFAD İstanbul İl Müdürü Gökhan Yılmaz, İstanbul'da etkili olan tam fırtına hakkında açıklama yaptı. Yılmaz, şunları söyledi: "İstanbul'da 4 kişi öldü, 46 kişi yaralandı.  Ani su baskı riskine karşı hazırlıklı olunmalıdır. Resmi açıklamalar dışında açıklamalara itibar edilmemelidir. Olası elektrik kesintilerine karşı meteorolojik uyarı süresince cep telefonu şarjının  dolu olmasına dikkat edilmelidir.  Fırtınadan önce hazırlıklı olun, fırtına sırasında güvenli olun diyoruz.

ÇATIDAN KOPAN PARÇALAR HAVADA SAVRULDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçtiğimiz haftadan itibaren şiddetli fırtına uyarısında bulunuyordu. Bugün başlayan şiddetli fırtına nedeniyle birçok kişi hayatını kaybetti.  Çatıdan kopan büyük parçalar rüzgarın etkisiyle havada savrulurken, felaketin boyutu da gözler önüne serildi. Fırtınada 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

KAÇARKEN DÜŞTÜLER

Şiddetli fırtına etkisiyle zor durumlar yaşanan İstanbulluların görüntüleri kameralara yansıdı. Sokağı da etkisi altına alan fırtınadan kaçmaya çalışanlar rüzgarın da etkisiyle yere düştü. Bazı kişilerin hafif yaralandığı korku dolu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

ŞİDDETLİ FIRTINA CAN ALDI

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini gün içerisinde arttıran fırtına hayatı durma noktasına getirdi. Lodosun etkisiyle yağmurla karışık çamur yağarken, sürücüler soluğu oto yıkamacılarda aldı. Avcılar sahilde ise dev dalgalar oluştu. Beylikdüzü'nde ise bir yunus balığı sahile vurdu. Arnavutköy'de de bazı binaların çatısı uçtu. Çatalca'da Serbest Bölge'de bulunan saat kulesi lodosun etkisiyle yıkıldı. Vapur ve deniz otobüsü seferleri de iptal edildi. Lodos nedeniyle rüzgarın hızının saatte 110 kilometreyi aşabileceği belirtildi. İstanbul Boğazı da ağır hava şartları nedeniyle saat 14.30 itibariyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği, lodosta 4 kişi öldü, 3'ü ağır 19 kişi yaralandığını bildirdi. İBB'den yapılan açıklamada ise lodos nedeniyle 2 kişinin öldüğü, 33 çatının uçtuğu, 192 ağacın devrildiği, 232 tehlike arz eden parçanın düştüğü, 52 trafik ışığı ile yön tabelasının devrildiği ve 12 aracın hasar gördüğü bildirildi.

İBB LODOS BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

İBB, şiddetli fırtınanın bilançosunu açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), etkili olan lodos nedeniyle 2 kişinin öldüğünü, 33 çatının uçtuğunu, 192 ağacın devrildiğini, 232 tehlike arz eden parçanın düştüğünü, 52 trafik ışığı ile yön tabelasının devrildiğini ve 12 aracın hasar gördüğünü açıkladı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ MOTOR TRAFİĞİNE KAPATILDI

İstanbul'da etkisini arttıran fırtından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'de etkilendi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsümotosiklet geçişine kapatıldı. Köprü girişinde emniyet şeridinde motosikletliler uzun süre yağmur altında bekledi. Lodos nedeniyle köprü üzerinde ilerlemekte zorlanan motosikletlerin Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişleri durduruldu. Emniyet şeridinde uzun bir motosikletli kuyruğu oluştu. Yaklaşık 200 motosikletli köprü girişinde üzerinde bekletildi. Zor anlar yaşadıklarını belirten sürücüler, havanın normale dönmesini bekledi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Olumsuz hava şartları dolayısıyla bazı illerimizde okulların tatil edildiği açıklandı. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 Kasım Salı günü okulların tatil edildiği açıklandı.
İstanbul Sakarya ve Kocaeli Valiliği okulların 30 Kasım Salı günü resmi olarak tatil edildiğini duyurdular.
İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, 'Sevgili hemşehrilerim; İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden #Lodos nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir' ifadelerine yer verdi.
Kocaeli Valiliği ise Valisi Seddar Yavuz akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle il genelinde eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin yarın bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Vali Yavuz, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağını belirtti.
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle yüz yüze eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

İSTANBUL'DA SKUTER VE MOTOSİKLET KULLANMAK YASAKLANDI

Şiddetli rüzgarın sebep vereceği kazalardan korunmak için İstanbul'da 30 Aralık Salı günü akşam saat 18:00'a kadar skuter ve motosiklet kullanmak yasaklandı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal