Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: 6 Uçağın 3'ünde Motor Yok

Geçen sene yaptığı açıklamada "Yangın söndürme uçakları Yunanistan'a yardım için bekliyor" diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'deki yangınla alakalı yaptığı açıklamada "6 uçağın 3'ünün motoru yok. Binmek isteyen buyursun binsin" sözlerini kullandı.

21.08.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-14:08) Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: 6 Uçağın 3'ünde Motor Yok

Genç sene Yunanistan'da meydana gelen yangına Türkiye'de bulunan uçaklarla yardım etmek isteyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den çarpıcı bir açıklama geldi. Pakdemirli, İzmir'de meydana gelen ve kontrol altına alınan yangınla alaklaı "Bugünkü koşullar itibariyle THK'nın elinde olan 6 uçağın 3'ünün motor yuvalarında motor yok. Faal olan 3 tanesiyle ring kurma olasılığı yok. Binmek isteyen buyursun binsin" diye konuştu.

Geride bıraktığımız pazar günü öğlen saatlerinde İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Tırazlı Mahallesi mevkiinde başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyele Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar yayılan orman yangınından 54 saat sonra kontrol altına alındı.

"THK'DA 3 TANE UÇAK VAR"

Uçak tartışmalarına değinen bakan Pakdemirli, "Geçen yıldan bu yıla 6 helikopteri filomuza ekledik. Fakat geçen sene kullandığımız uçakları bu sene kullanmıyoruz. Uçak daha fazla su alıyor fakat yangını hedeflemesi çok daha zor. Helikopterler bölgede bulunan göletlerden su çekebiliyorlar. Fakat uçağın 2.2 km bir piste ihtiyacı var. Barajlarda bu büyüklüğü bulması mümkün değil. Bugünkü koşullar itibariyle THK'nın elinde olan 6 uçağın 3'ünün motor yuvalarında motor yok. Faal olan 3 tanesiyle ring kurma olasılığı yok. Bugün itibariyle Türkiye bize hizmet edecek bir uçak filosu bulunmuyor. THK'da 20 uçak olduğu söyleniyor fakat bu doğru değil" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal