Ordu'da yaşayan emekli imam öyle bir sistem kurdu ki elektrik faturası 3'te bire düştü!

Ordu'da yaşayan emekli imam Ahmet Ergin, dere kenarına hurda malzemelerini kullanarak kurmuş olduğu sistem ile kendi evinin elektrik ihtiyacının oldukça büyük bir oranını bedava karşılıyor.

15.04.2022-16:44 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-17:19) Ordu'da yaşayan emekli imam öyle bir sistem kurdu ki elektrik faturası 3'te bire düştü!

Yapmış olduğu bu düzenek sayesinde Elektrik faturasının 3'te bir oranına düştüğünü belirten Ergin, fırsatı olan herkesin bunu yapması gerektiğini vurguladı. Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi'nde ikamet eden 70 yaşındaki emekli imam Ahmet Ergin, hobi olarak yapmaya başladığı elektronik işlerle uğraştığını iletti. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü'nden mezun olan Ergin, elektrik faturalarını düşürme yoluyla, evinin altında bulunan dereye sistem kurmak için çalışmalara başlamıştır. 


Hurdalıktan malzeme topladı

Yaptığı araştırmaların yanında elektrik mühendislerinden bilgiler alan Ergin, yaşadığı evin tahmini 150 metre aşağısında bulunan derenin kenarına 6 sene önce elektrik üretme sistemini başarıyla kurdu. Bunun yanında hurdalıktan topladığı ve kullanılan malzemeleri birleştiren Ergin, kurduğu bu sistem ile elektrik faturalarının oranını 3'te bir oranına indirdi. Evinin tam 120 metre aşağısında bulunan dereden istifade etmek istediğini söyleyen Ergin, '' 1975 yılında imam olarak göreve başladım, KTÜ Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümünü bitirdim. Elektrik işlerine merakım vardı. Elektrik gitmeye devam ettikçe yenilenebilir enerji hakkında devamlı tavsiyeler dinledim. Burada küçük bir deremiz bulunduğu için dereyi değerlendirmeyi düşündüm. Deremizde şu anda su fazla ancak yaz mevsiminde çok daha az oluyor bu sistemi 50'lik boruya yetecek kadar ayarladım. Suyu, geçen derenin 220 metre yukarısında verdim'' diye söyledi. 


Sistemi kurmak isteyenlere tavsiyede bulundu

Ahmet Ergin, yapmış olduğu sistem ile aydınlanma sisteminin yüzde 100 artış gösterdiğini belirterek, ''2w alternatör var ve alternatör 500 devirde elektrik üretiyor. 500 devirde üretilen elektrik, tahmini 600-700 watt yapıyor. Bu sistem çamaşır makinesini maalesef çalıştırmıyor. Bu sistem buzdolabı, soğutucu ve televizyon gibi eşyaları çalıştırıyor. 1000 watt yukarısında çalışan sistemleri çalıştırmıyor. Elektrik faturalarını etkileyen tek şey çamaşır makinesi. Evimin salonunda, balkon ve terasında elektrik yakıyor, çok dönüp elektriği fazladan ürettiği için gece-gündüz lamba yakıyorum. İmkanlarım biraz fazla olsa evin her türlü ihtiyacını karşılarım'' ifadelerini kullanarak sistemi kurmak isteyenlere tavsiyede bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal