Öğrenci akbili zammı iptal oldu mu? 2022 öğrenci akbili aylık ne kadar?

Günlerdir öğrencilerin protesto ettiği öğrenci akbili zamlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İBB Meclisi'ne AK Parti ile MHP'nin sunduğu zam muafiyeti oy çokluğuyla kabul edildi. Yaşanan gelişmenin ardından yeni öğrenci akbil fiyatları merak edilmeye başlandı. Peki, öğrenci akbil zammı iptal edildi mi? Yeni öğrenci akbil fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

15.04.2022-16:31 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-16:31) Öğrenci akbili zammı iptal oldu mu? 2022 öğrenci akbili aylık ne kadar?
Öğrencilerin merak ile beklediği haber sonunda geldi. AK Parti ile MHP tarafından sunulan öğrenci akbil ücretleri zam muafiyeti oy çokluğuyla kabul edildi. Peki, yeni öğrenci akbil fiyatları ne kadar oldu? Aylık abonman ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

Meclis oturumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde şehirdeki bütün toplu taşımı araçlarına yaptığı %40'lık zam konuşuldu. AK Parti ile MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı %40'lık zamdan öğrencilerin muaf olması için Pazartesi gününde verdiği teklifin, komisyondan gelmesi ile karara bağlanması oylamaya çıktı.

Komisyonca incelemeye alınan teklif onaylandı. Komisyonun açıklamasında, "6 Nisan'da %40'lık zam ile 78 TL'den 109 TL'ye çıkan aylık öğrenci abonman ücretinin 31 TL zam farkının belediyece sübvanse edilip öğrencilerden eski tarifedeki gibi 78 TL alınmasına devam edilmesi istenildi. Aynı zamanda 6 Nisan'da getirilen %40'lık zam ile 2,67 liradan 3,74 liraya çıkartılan tek geçişli ücretin zam öncesindeki tek geçiş ücreti olan 2.67 lira şeklinde uygulanmasının devam etmesine, 6 Nisan'da yapılan zam farkı olan geçiş başına 1,07 liralık farkın belediyece sübvanse edilip ilgili işletmelere ödemesinin yapılması, 2022 senesi bütçesinde cari transferler gider kaleminin 4 milyar 098 milyon 821 bin TL olduğu ve sübvanse maliyetinin bütçede karşılığı olduğu dikkate alınıp, uygun görülmüştür." ifadeleri yer aldı.

AK Parti ile MHP'nin önerisi ile öğrencilerin zamdan muaf tutulması teklifi ile ilgili CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı üyeleri sert tepkiler verdi. Yapılan konuşmaların ardından oylama esnasında CHP ile İYİ Parti'li meclis üyeleri, öğrencilerin %40'lık zamlardan muaf olması teklifini kabul etmedi. Fakat, mecliste çoğunluk olan Cumhur İttifakının evet oyları ile teklif oy çokluğu ile kabul gördü.

Ekrem İmamoğlu'ndan veto açıklaması!

AK Parti ile MHP'nin evet oyları ile oy çokluğu sonucunda kabul gören teklifin ardından belediyenin 2021 senesi Faaliyet Raporunu sunmak için kürsüye gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenci zammını geri alınması kararını veto edip meclise iade edeceği açıklamasını yaptı.  öğrenci akbili ne kadar

Zam sonrası İstanbulkart ücretleri ne kadara çıktı?

5,48 olan tam biletin ücreti 7,67 TL,

430 lira olan tam abonmanın ücreti ise 602 TL oldu.

Taksi açılışındaki ücretler 7 TL'den 9,8 TL'ye,

Sarı taksilerin kısa mesafedeki ücretleriyse 20 TL'den 28 TL'ye çıktı.

Öğrenci akbilleri zamdan muaf mı olacak?

Zamlar sonrasında öğrenci akbil fiyatları 78 TL'den 109 TL'ye yükselmişti. Ancak yeni kararla birlikte öğrenciler zamlardan muaf tutuldu ve eski fiyata geri dönüldü.

Zamlar sonrasında İETT akbil ücretleri ne kadar oldu?

5,48 olan tam akbilin ücreti 7,67 TL,

3,92 olan öğretmen akbilinin ücreti 5.49 TL olarak değişti.

Öğrenci akbillerinin ücreti ise 2.67 liradan 3.74 liraya yükselmişti. Ancak öğrencilerin zamdan muaf tutulması kararının ardından ücretleri tekrardan 2.67 liraya düşürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal