Nisa bebekle ilgili flaş gelişme! Olaya yönelik detaylar ortaya çıktı

Pendik'te 29 Mart günü terk edilen ve ambulans ekibince bulunan, Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın sütannelik yaptığı bebeğe Nisa adını vermesiyle birlikte tüm Türkiye'nin sahiplendiği bebeğe yönelik oldukça çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıktı. İşte haberin detayları...

16.05.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-10:05) Nisa bebekle ilgili flaş gelişme! Olaya yönelik detaylar ortaya çıktı

Kök hücre nakli yapılan ve nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes almak deliği elde etmek için süreç başlatılan Nisa bebeğin hikayesinde sır perdesi aralanmaya başladı. Nisa bebeğin annesi Ebru S.'nin annesiyle olan ilişkisi Tutukluluğu devam eden anne Ebru S.'nin hayatına yönelik detaylar ortaya çıktı. Ebru S., 3 kardeşin ortancasıydı. Ortaokulun ardından derslerinin kötü olmasından dolayı okulu bıraktı. 2019'da tanışmış olduğu Uğur T. ile, ailesi izin vermemesine rağmen kaçarak dini nikah kıydı. Fakat annesi Ebru S.'yi hiç yalnız bırakmadı. Eşinin tepkilerini görmezden gelip kızıyla iletişimini koparmadı. Ebru S., Uğur T'nin 9 kişilik ailesiyle beraber yaşarken bir bebek dünyaya geldi. Fakat şiddet gördüğünü belirterek bebeğini bırakıp evi terk etti.

Cezaevinde kalması sokakta kalmasından daha iyi 

Ebru S.'nin annesinin, kızının her zaman yanında olduğunu fakat babasının kim olduğunu bilmediği torununa bakamayacağını dile getirerek Nisa bebeğin bakımını kabul etmediği bilgisi öğrenildi. Üstüne üstlük anneanne, öz kızı Ebru S. için, ''Sokakta kalmasındansa cezaevinde kalması onun için daha iyi'' şeklinde ifade etti. 

Nisa bebek için tedbirler alındı 

Konu hakkında uzmanlar, Nisa bebek için bakım ve sağlık tedbiri alınmasını, yaşına ve durumuna uygun olacak şekilde bir kuruluşa nakledilme durumunun da değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koydular. 

Mahkeme ismini değiştirdi 

Başına küçük yaşta gelmedik kalmayan bebeğin sağlık durumuna yönelik bilgilerin yanı sıra mahkemelerin Nisa bebekle ilgili karar verdiği de belirlendi. Nisa Mihriban Y. olarak verilen isim, tespit üzerine Ebrar Nil S. olarak değiştirilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de, bebeğin korunmaya muhtaç çocuk statüsünde değerlendirilerek acil koruma altına alınması yönünde talepte bulundu. Bakırköy Çocuk Mahkemesi, Nisa bebeğin acil bir şekilde koruma altına alınmasına, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı durumuna uygun bir biçimde kuruma yerleştirilmesine karar vermiştir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal