Netanyahu, Biden’a kulak asmadı: Katliamlara devam mesajı verdi!

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: "Gazze'de sivil ölümleri devam ederse İsrail'e uluslararası destek azalabilir!" İsrail Başbakanı Netanyahu, Amerika kamuoyunda ülkesine yönelik desteğin devam ettiğini belirterek Biden’ın söylemlerine kulak asmadı. İşte detaylar…

28.02.2024-10:33 - (Son Güncelleme: 28.02.2024-17:53)

ABD’nin İsrail’e askeri, mühimmat ve nakdî desteğinin devam edip etmeyeceği yönündeki iddialara, İsrail hükümet ofisinden açıklama geldi. Netanyahu, Biden'ın açıklamalarına yanıt verdiğini belirterek, Netanyahu’nun sözlerine yer verdi. 

‘‘Diplomatik bir kampanya yürüttüm!’’

Netanyahu’nun açıklamasındaki bazı ifadeler şu şekilde: "Savaşın başından beri savaşın vaktinden önce bitirilmesini hedefleyen baskıyı tıkamak ve İsrail'e uluslararası destek sağlamak için diplomatik bir kampanya yürüttüm. Gözle görülür başarı elde ettik." 

‘‘ABD kamuoyu bizim yanımızda!’’

Harvard Harris Poll anketine göre ABD kamuoyunun İsrail'e desteğinin yüzde 82 oranında çıktığına işaret eden Netanyahu, "Bu bizim saldırılarımıza zafere kadar devam etmemize yardımcı olacak" açıklamasında bulundu.

ABD ve İsrail

Açıklamalar peş peşe geldi!

Diğer yandan İsrail basınındaki haberlere göre, Netanyahu'nun İsrail’e verilen desteğin yüzde 82’ye ulaştı ifadesi, ABD Başkanı Biden'ın, New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamadaki, "Gazze'de masumların öldürülmesinin İsrail'e uluslararası desteği azaltılabileceği" biçimindeki açıklaması üzerine denk geldiğine dikkatler çekildi.

Biden ateşkes için tarih vermişti!

ABD Başkanı Biden, basın mensuplarının Gazze'de ateşkesin ne zaman sağlanacağına ilişkin sorusuna, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." yanıtını vermişti. İsrail Başbakanı Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusundan, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın "tahliyesi" ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlayarak "savaş kabinesi"ne sunmasını istemişti.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal