Nasıra Ne İyi Gelir? Nasır Nasıl Geçer?

Ayakta çıkan nasır ağrı ve acıya neden olduğu için gündelik hayatı olumsuz etkiler. Peki, ayakta oluşan nasır nasıl geçer? Nasıra ne iyi gelir? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

11.05.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-14:59) Nasıra Ne İyi Gelir? Nasır Nasıl Geçer?

Ayakta ileri gelen nasır özellikle, gün içerisinde çok fazla yürüyen ya da ayakta duran kişilerde, ayakların sürekli olarak ayakkabı içerisinde kalmasına bağlı olarak görülebileceği gibi ayak yapısına uygun olmayan ayakkabılar ile ayak arasında oluşan sürtünme, ezilme ve benzeri sebeplerden de ortaya çıkabilir. Sizin için nasıra iyi gelen doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar...

SICAK SUDAN YARARLANIN

Nasırı gidermek için ilk olarak ayağınızın üzerindeki ölü ve sert deriden kurtulmanız gerekir. Bunun içinse ayaklarınızı sık sık sıcak suya sokmalısınız.

PONZA TAŞI YA DA AYAK TÖRPÜSÜ

Ayaklarınızdaki derinin kendini yenileyebilmesi için ölü deri hücreleri ve sertliklerden kurtulmanız gerekiyor. Bu nedenle sıcak su ile yumuşattığınız ayaklarınızın sertleşmiş bölgelerini ponza taşı ya da törpü uygulayarak bu derilerden arınmasını ve yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin içeriğinde bulunan maddeler nasırın sertleşmiş düzeyini tedavi eder. Bu yöntemi düzenli olarak kullanırsanız ayağınızda oluşan nasırdan kurtulabilirsiniz. Bir parça pamuğu elma sirkesi ile ıslatın ve topukta nasır olan bölgenin üzerine koyun. Pamuklu topu bant ile kapatın ve gece tüm gece bekletin. Sabah ölü cildi ponza taşı ile ovalayın. Bu işlemi nasır ortadan kaybolana dek her gün tekrar etmeniz gerekir.

TABANLIKLAR

Ayakkabılarınıza özel bir tabanlık yerleştirerek ayaklarınızın daha az yorulmasını sağlayabilir, aynı zamanda ayak derisinin de aşınmasını engelleyebilirsiniz.

MUZ PEELİNGİ

Severek tükettiğiniz meyvelerden biri olan muzu yedikten sonra kabuğunu çöpe atmak yerine peeling olarak kullanabilirsiniz. Kabuğunu nasırlı bölgeye sürerek nasırınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

İLAÇ TEDAVİSİ

İlerleyen ve acı veren nasırlar içinse mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Uzman kişinin kontrolünden sonra ilaç tedavisi görmeniz gerekebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal