Yükselen Hava Sıcaklıkları Coronavirüsü Bitirecek mi?

Sıcaklıkların yükselmesiyle hemen herkes Coronavirüsünün bitip bitmeyeceğini merak edip araştırmaya başladı. Peki, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüsü havaların ısınmasıyla etkisini kaybedecek mi? Isınan havalar virüsü etkisiz hale getirecek mi? Detaylar haberimizde…

11.05.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-12:55) Yükselen Hava Sıcaklıkları Coronavirüsü Bitirecek mi?

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen, sıcakların yükselmesi ve yaz mevsiminin Coronavirüsü salgını üzerindeki muhtemel etkileri üzerinde açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

SICAK HAVA VİRÜSÜ BİTİRECEK Mİ?

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen, “Covid-19, Coronavirüs ailesinde yer alan yeni bir virüs olduğu için onu henüz yeni tanıyoruz. Genellikle virüsler mevsim geçişlerinde hareketliliklerini, bulaştırıcılıklarını kaybetmeye başlarlar fakat Covid-19 ne şekilde ilerleyecek bunu zamanla göreceğiz,” dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen, Haziran sonunda rahatlama yaşanacağını belirterek şu açıklamada bulundu:

"İkinci bir dalga olmaması için rakamların düşmesine aldanmamak gerekiyor. İyileşen insan sayısı çok yüksek. Panik, korku, endişe gibi duygular yaşamadan önlemlerimizi alarak, rahat bir psikoloji ile sağlıklı bir şekilde beslenerek bunu atlatabiliriz. Psikolojinin etkisi bu anlamda oldukça önemlidir. Bu nedenle insanlar kendilerini rahatlatmalı ancak önlemlerini de almalı.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal