Nasır Neden Olur?

Kadın ve erkek herkesin yaşadığı bir cilt problemi olan nasır özellikle kadınlar için oldukça can sıkıcıdır. Peki nasır neden olur?

05.02.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-15:52) Nasır Neden Olur?

Kadın ve erkek herkesin yaşadığı bir cilt problemi olan nasır özellikle kadınlar için oldukça can sıkıcıdır. Peki nasır neden olur? İşte yanıtı...

Ayağınızda gün sonunda başlayan ağrı, şişlik, ayak bileğinizde kaşıntı ya da ayak tabanınızda yanma gibi şikayetleriniz bulunursa bir damar cerrahına muayene olmanız gerekir. İşte varisin nedenleri...

1. GENETİK

Varis oluşumunun nedeni yüzde 70 oranında genetiktir.

2. CİNSİYET

Varis, kadınlarda daha sık görülür.

3. HAMİLELİK

Hamilelik sürecinde hormonal değişikliklerden dolayı, rahimdeki basınç artışı ve hamilelikte oluşan vücuttaki kan hacminin artması varis oluşumuna yol açabilir.

4. HAREKETSİZLİK

Bazı meslek gruplarında uzun süre hareketsiz, ayaklar sabit şekilde çalışılabiliyor. Ayakta ya da oturarak çalışıldığında bacak kasları çalışmayacağı için bu kişilerde varis oluşum riski artıyor.

5. TOPUKLU AYAKKABI

Elbette ayakkabı varis için önemli bir etken. Çünkü ayakkabılar bacak kaslarınızı etkiliyor. Yürümediğinizi varsaydığımızda, düz zemine bastığınızda ayağınızda basınç oluşuyor. Bu da kaslarımızı etkiliyor. Bu durumda düz tabanlar da varis için daha fazla risk altında. Ayak tabanına eşit basınç uygulayacak bir ayakkabı bulmamız gerekiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal