27.04.2020-10:54 (Son Güncelleme:07.05.2024-02:26)


1

Winrar’da Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?

Winrar’da Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?

Bilgisayar kullanıcılarının iyi bildiği uzun yıllardır ücretsiz bir şekilde kullanılan dosya sıkıştırma programı Winrar’ın aynı zamanda pek çok özelliği bulunuyor. Dosyalarınızı sıkıştırmaya yarayan program ayrıca şifreleme de yapabiliyor. Peki Winrar’da sıkıştırdığınız dosyalar nasıl şifrelenir?



2

Günümüzde verilerimizin güvenliği daha önemli bir hale geldi. Dosyalarımızı sıkıştırarak saklamak istediğimizde Winrar bu konuda bize yardımcı olarak dosya şifreleme özelliğini bünyesinde barındırıyor.



3

Bu sayede dosyalarınızı örneğin drive’ınızda saklamaya karar verdiğinizde şifreleyerek birilerinin verilerinizi edinmesini de oldukça güç bir duruma getirebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızda verileriniz çalındığında içiniz biraz daha rahat olabilir. Öyleyse bunun nasıl yapıldığına gelin birlikte bakalım:



4

Şimdi oldukça kolay olan şifreleme adımına geçelim. WinRAR dosyası oluşturmak için masaüstüne sağ tıklayıp, WinRAR’ı seçiyoruz.



5

WinRAR dosyasının içine giriyoruz.



6

Açılan pencerede, sol üst kısımdaki “ekle” butonuna tıklıyoruz.



7

Karşınıza dosya seçme ekranı otomatik olarak düşmediyse, yukarıdaki pencereden “göz at” butonuna tıklayıp, arşivlemek ve şifrelemek istediğimiz dosyayı seçiyoruz. Ardından “Parola seç” butonuna tıklayıp, şifremizi yazıyoruz. Tamam butonuna tıklıyoruz.



8

Karşımıza yeniden yukarıdaki pencere gelecektir. Tekrar tamam butonuna tıklıyoruz. Hepsi bu kadar. Artık dosyanız, hem şifrelenmiş hem kalitesi bozulmadan sıkıştırılmış oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR