Musul'da Bombalı Saldırı: 6 Ölü, 30 Yaralı!

Kuzey Irak'taki Qayyara kasabasında meydana gelen bombalı bir patlama sonucu iki asker de dahil olmak üzere en az altı kişi öldü, 30 kişi yaralandı

23.10.2018-12:43 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-12:39) Musul'da Bombalı Saldırı: 6 Ölü, 30 Yaralı!

Salı günü Kuzey Irak'taki Qayyara kasabasında meydana gelen bombalı bir patlamayla iki asker de dahil olmak üzere en az altı kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Polis, patlayıcılarla dolu bir aracın, Musul kentinin güneyindeki  kalabalık bir pazar alanının yakınında park edildiğini söyledi. Sağlık görevlileri ve polis daha önce ölümü dörde indirmişti ancak yaralıların bir kısmının kritik durumda olduğu için yükselebileceğini söyledi. Saldırıyı henüz kimse üstlenmedi. Irak'ın Musul'daki  ordu komutanı Orgeneral Najim el-Jabouri, İslam Devleti militanlarını Qayyara saldırısını yürütmekle suçladı. Jabouri, İslam Devleti militanları için aşağılayıcı bir isim kullanarak, "Biz, bombalı saldırının Daesh teröristleri tarafından yapıldığına inanıyoruz  ve onları adalete teslim edeceğimize eminiz.’’ dedi. Irak, Aralık ayında İslam Devleti militanları karşısında zaferini ilan ederek, grubun Suriye'ye açılan ve kendi kendini ilan eden hilafetinin ardından 2017 yılında daha önce çökmüş olan tüm bölgelerden çekildiğini açıkladı.

Grubun savaşçıları, sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan adam kaçırma, öldürme ve bombalama saldırıları yürüttüler. Bir içişleri bakanlığı sözcüsü, patlamanın " teröristlerin araba bombası saldırısı" sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal