Güney Kore, Kanada'da Yasallaşan Ot Kullanımına Karşı Vatandaşlarını Uyardı

Güney Kore, ülke dışında olsa bile yasadışı ot kullananları cezalandıracağını belirterek Kanada'daki vatandaşlarını uyardı.

23.10.2018-12:32 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-12:27) Güney Kore, Kanada'da Yasallaşan Ot Kullanımına Karşı Vatandaşlarını Uyardı

Japonya'dan sonra Güney Kore de, Kanada'da yasallaşan ot kullanımına karşı vatandaşlarını uyardı. Ülke, Kanada’da geçtiğimiz hafta yabani otu yasallaştırmasına rağmen, Seul'un kendi yasalarına göre hâlâ bir suç olduğu açıklamasını yaptı. Yasadışı maddelerin tüketimi, bulundurulması veya satılması, Güney Kore'nin uyuşturucu mevzuatı uyarınca suç teşkil etmektedir. Geçtiğimiz Çarşamba günü Kanada, rekabete dayalı kullanım da dahil olmak üzere keneviri tam olarak yasallaştırarak bu konuda dünyanın ilk büyük ekonomisi haline geldi. Ancak Güney Kore yetkilileri, ceza kanunlarının hem bölgesel hem de şahsi olarak uygulandığını belirterek, vatandaşlarının Kanada'da bile olsa bile ot kullanımını cezalandırılacağını belirtti. Kanada'daki Güney Kore Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta Twitter’dan, “Esrar kullanan (satın alma, bulundurma ve taşıma dahil) Güney Koreli bireyler - bu tür eylemlerin yasal olduğu bölgelerde bile - yasaları ihlal ediyor demektir ve buna göre cezalandırılacaklar. Bu yüzden lütfen dikkat edin” dedi.

Geçtiğimiz hafta, Japon hükümeti Japonya'nın esrar kullanımı yasasının yurt dışında da vatandaşlarına da uygulanabileceğine dair uyarılar yayınlamıştı. Yabancı uyuşturucu kullanımı için insanları cezalandıran tek ülke Güney Kore değil. Dünyadaki en katı uyuşturucu yasalarına sahip olan Singapur'da, vatandaşlar ve daimi sakinler, şehir devleti dışında yasa dışı maddeler tüketmişlerse 10 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal