MSB açıkladı: Sevkiyat devam ediyor! 5 gemi daha Türkiye’ye doğru yola çıktı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada Ukrayna’dan Türkiye’ye yapılan tahıl sevkiyatına ilişkin yeni detaylar paylaşıldı. Bakanlık Ukrayna’dan mısır ve buğday yüklü olan 5 geminin daha Türkiye’ye doğru yola çıktığını kaydetti.

16.08.2022-09:14 - (Son Güncelleme: 16.08.2022-11:01)

Geçtiğimiz haftalarda imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında başlatılan tahıl sevkiyatı an itibariyle devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan son açıklamada Ukrayna’dan Türkiye’ye yapılan tahıl sevkiyatına ilişkin yeni detaylar paylaşıldı. Bakanlık Ukrayna’dan mısır ve buğday yüklü olan 5 geminin daha Türkiye’ye doğru yola çıktığını kaydetti. Bakanlık gemilerin rotasını anlık olarak takip ettiklerini açıkladı.

5 gemi daha Türkiye’ye doğru yola çıktı

MSB, Ukrayna’nın Yuzhny ve Çernomorsk bölgelerinden toplamda 5 geminin Türkiye’ye doğru hareket ettiğini kaydetti. Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

MSB tahıl sevkiyatı

"Tahıl sevkiyatı kapsamında; 2’si Yuzhny, 3’ü Çernomorsk’tan olmak üzere toplam 5 gemi mısır ve buğday yüklü olarak Ukrayna limanlarından çıkış yaptı. Ayrıca Ukrayna limanlarına gidecek olan 4 gemi de bugün Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetlenecek."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal