Mısır’da kilise yandı! Korkunç yangında 41 kişi hayatını kaybetti

Mısır’ın başkenti Kahire’nin yakınlarındaki bir kilisede yangın çıktı. Çıkan yangında 41 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi de yaralandı. Detaylar haberimizde...

14.08.2022-16:09 - (Son Güncelleme: 14.08.2022-16:09) Mısır’da kilise yandı! Korkunç yangında 41 kişi hayatını kaybetti

Başkent Kahire’nin yakınlarında bulunan Gize kentinin İmbaba semtindeki Ebu Sifin kilisesinde nedeni belirsiz bir şekilde yangın çıktı. Yangın sırasında Pazar ayini olduğu için kilisenin içinin oldukça kalabalık olduğu kaydedildi. Çıkan yangın sonucunda 41 kişi feci şekilde hayatını kaybederken 55 kişinin de yaralandığı öğrenildi. 

Korkunç yangında 41 kişi hayatını kaybetti

Mısır hükümeti korkunç yangında 41 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, yangının neden çıktığı konusunda soruşturmalar devam ediyor. Uluslararası haber ajansları yangının elektrik tesisatında yaşanan bir arızadan kaynaklı olabileceğini paylaşırken, ölü sayısının daha da artacağı endişesi devam ediyor. 

Mısır kilise

2017 yılında da olmuştu

Yaşanan bu yangın akıllara 2017 yılında Mısır'ın Tanta ve İskenderiye kentlerinde bulunan iki Kıpti kilisesinde birkaç saat arayla yaşanan patlamaları getirdi. O dönemki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmiş, saldırılarda en az 45 kişi hayatını kaybetmişti. DEAŞ'ın Aralık 2016'da yine Kahire'deki bir kiliseye yine ayin sırasında düzenlediği bombalı saldırıda 25 kişi yaşamını yitirmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi konu hakkında yaptığı açıklamasında Tüm önlemlerin alınmasını sağlamak için tüm devlet hizmetlerini seferber ettim' dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal