Moğolistan Gezilecek Yerler

Orta ve Doğu Asya’da bulunan Moğolistan, Rusya ve Çin ile sınır komşusudur.

22.06.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:07) Moğolistan Gezilecek Yerler

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur’dur. Moğol İmparatorluğu 1206 yılında Cengiz Han tarafında kurulmuştur ve çok uzun bir geçmişe sahiptir. 1206 yılından önce de Moğol topraklarından birçok imparatorluklar gelip geçmiştir. Devasa bir geçmişe sahip olan ve farklı imparatorluklara ev sahipliği yapmış olan Moğolistan’da gezilecek yerler listesine en ünlü turistik mekanları ekleyeceğiz.

Ne Zaman Gidilir?

Moğolistan kuru bir iklime sahip olduğundan dolayı yaz ayları uzun ve sıcak geçer. Kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Gezi için en uygun zaman dilimleri Haziran ve Ağustos ayları arasındadır.

Doğa ve Parklar

• Flaming Cliffs: Gobi Çölü’nde bulunan Flaming Cliffs, uçurumlarıyla ünlüdür. Güneşin doğuşu ve batışını bu uçurumlardan izlemek muazzam bir güzellik ortaya seriyor. Milyonlarca yıllık dinozor fosillerinin izlerine de rastlamak mümkün olan bu mekanda turistlerin ilgi odaklarından biridir.

• Gobi Guruansaikhan National Park: Zengin bitki örtüsüyle rengarenk bir ahenge sahiptir. Farklı canlı çeşitleriyle de karşılaşabileceğiniz parkta temiz hava ile huzurlu dakikalar geçirmenizi sağlar.

• Gorkhi-Terelj National Park: Yaban hayatı ve kuş türlerini gözlemek için en iyi seçimlerden biridir. İçerisinde kamp alanları da bulunan Ulusal Park’ta doğaseverler için tam anlamıyla idealdir. Budist Tapınağı da bulunmaktadır.

Müzeler

• Ulan Batur Şehir Müzesi: Başkent Ulan Batur’da bulunmaktadır. 1900 yıllarına kadar hükümet binası olarak kullanılmış, daha sonra 1912 yılında da müze halini almıştır. Şehrin tarihini sergileyen müze, sergilediği eserleriyle eski ile yeninin sentezini yapmıştır. Müzede ayrıca şehrin tüm simgeleri de tablo haline getirilerek açıklanmış ve sergilenmiştir.

• Moğolistan Ulusal Müzesi: 1971 yılında açılan müzede Taş Devri’nde bugüne kadar olan farklı dönem ve kültürlerin izleri bulunmaktadır. Tarihe meraklı insanların hoş vakitler geçirebileceği bir yerdir. Hayvan heykellerinden mücevherlere, şapkalardan savaş aletlerine kadar birçok eşya sergilenmektedir. Müzenin 3. Katında ise son 30 yıllık siyasi olayların anlatıldığı eserler de bulunmaktadır. Moğolistan’da gezilecek yerler arasında ülke hakkında birçok şey öğrenebileceğiniz yerlerden biridir.

Manastırlar ve Heykeller

• Choijin Lama Tapınağı ve Manastırı: 1904 yılında yapımına başlanıp 4 yıl sonra tamamlanmıştır. Bogd Han’ın evi olan tapınak 1942 yılında müzeye çevrilmiştir. Manastırın olduğu alanın içerisinde dört ayrı tapınak vardır. Ayrıca heykeller, oyma sanatları gibi çeşitli eserlerde bulunur.

• Cengiz Han Heykeli: Başkent Ulan Batur’a bir saat uzaklıkta bulunan Cengiz Han heykeli, Moğolistan’da gezilecek yerler listesinde turistlerin en çok tercih ettikleri yerlerden biridir. 40 metreye yakın boyuyla dünyanın en büyük heykellerinden biri olarak da görülen heykel, konumundan dolayı ulaşım biraz zor olsa da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir eserdir. Heykelin içerisinde bulunan asansör sayesinde heykelin kafasına çıkmak kolaylaşır ve çıktığınızda başkentin güzelliği gözler önüne serilir.

Dikkat Etmeniz Gerekenler

• Ulaşım şehir merkezleri dışında genel olarak develerle sağlanmaktadır.

• Hediye ya da ikramı çevirmek hoş karşılanmaz, kabalık olarak sayılır.

• Islık çalmak hoş karşılanmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal