Mısır'dan Süveyş Kanalı'nı Tıkayan Gemi için Tazminat İndirimi

Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Üsame Rebi, The Ever Given gemisinin sebep olduğu zararın giderilmesi için istedikleri tazminat tutarını 550 milyon dolara çektiklerini bildirdi.

26.05.2021-11:00 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-11:00) Mısır'dan Süveyş Kanalı'nı Tıkayan Gemi için Tazminat İndirimi

Süveyş Kanal İdaresi'nden, geçen günlerde kanalın birkaç gün tıkalı kalmasına yol açan The Ever Given gemisiyle ilgili yeni bir açıklama geldi.

Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Üsame Rebi, Mısır'ın İsmailiye şehrinde Panama Deniz Heyetinden görevliler ile görüştü.

Rebi, yönetiminin, kurtarma faaliyetlerinde tam bir sorumluluk bilinciyle davranış sergilediğini, profesyonel tutumlarının bir felaket meydana gelmesine engel olduğunu ifade etti.

TAZMİNAT CEZASINDA İNDİRİM YAPILDI

Ever Given gemisinin, geçişten hassas yanıcı madde nakli yaptığı bilgisini aktarılmadığını ifade eden Rebi, "Bir kişi hayatını kaybetti, ağır kurtarma araçlarından biri battı, Kanal'ın tıkanmasından dolayı 48 gemi rotasını değiştirdi, 15 çekici gemi, birçok dalgıç ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları oldu." bilgisini aktardı.

Meselenin yargıda olduğunu belirten Rebi, ancak gemi sahibi firmalarla görüşmelerin devam ettiğinin altını çizdi.

Rebi, müzakerelerde, zararın giderilmesi için istenen tazminat tutarını 550 milyon dolara çektiklerini belirtti.

Mısır mahkemesinde görülen davada, Süveyş Kanal İdaresi, meydana gelen zararın tazmini için firmadan 916 milyon dolar istemişti.

Mısır'dan Süveyş Kanalı'nı Tıkayan Gemi için Tazminat İndirimi254425

DENİZ TRAFİĞİNİ KİLİTLEMİŞTİ

"The Ever Given" adlı dev konteyner gemisi, kum fırtınası ile elverişsiz hava şartları sebebiyle görüş mesafesinin azalması sebebiyle 24 Mart tarihinde Süveyş Kanalı'nda kıyıya vurarak kaza yapmıştı.

The Ever Given gemisinin kanalda sıkışarak geçiş yolunu kapatması ile ilgili kanalın 2 yakasında uzun gemi kuyruklarına yol açmış ve deniz trafiğinin durması sebebiyle ham petrol, LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) ve birçok ürün naklinde aksaklıklar yaşanmıştı.

Süveyş Kanal İdaresi, altı gün devam eden faaliyetlerin akabinde 29 Mart tarihinde dev yük gemisini yüzdürme faaliyetlerinin başarılı bir şekilde neticeye ulaştığını ve kanalın, deniz trafiğine açıldığını bildirilmişti.

Bu süre zarfında Mısır'ın, günlük hemen hemen 12-14 milyon dolar zarar ettiği değerlendirilirken, kazanın ardından göller bölgesine çekilen The Ever Given'ın küresel ticarette yol açtığı günlük zararın da hemen hemen 10 milyar dolar olduğu ifade eidlmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal