Mısır, Süveyş Kanalı'nı Tıkayan Gemiyi Rehin Aldı

Mısır, Süveyş Kanalı'nın günlerce kapanmasına neden olan gemiyi tazminatını alana kadar alıkoyacak. Diğer yandan Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Rabi, Süveyş Kanalı'nda kaza yapan konteyner gemisinin sefer veri kayıt cihazını (VDR) çözme işleminde sona gelindiğini aktardı.

11.04.2021-16:55 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-16:55) Mısır, Süveyş Kanalı'nı Tıkayan Gemiyi Rehin Aldı

Mısır Süveyş Kanalı'nın kapanmasına sebep olan gemiyi tazminat gelene kadar alıkoyacağını bildirdi. Kanal İdaresi Başkanı Usame Rabi, Mısır'ın ‘ON’ kanalına gerçekleştirdiği açıklamada, Süveyş Kanalı'nda kaza yapan konteyner gemisinin sefer veri kayıt cihazını (VDR) deşifre etme işleminin bittiğini aktardı. 

‘ZARAR TAZMİN EDİLENE KADAR GEMİ ALIKONULACAK’ 

Kazanın sebebinin teknik arıza olabileceğini söyleyen Rabi, geminin sahiplerinin kanalın uğradığı zararı tazmin etmeyi reddetmesi halinde konunun yargıya taşınacağını ve yol açtığı zarar tazmin edilene kadar göller bölgesine çekilen geminin alıkonulacağını ifade etti. 

1 MİLYAR DOLARLIK BİR ZARAR SÖZ KONUSU 

Rabi, tazminat istemi için kazanın ardından Süveyş Kanalı'nın uğradığı zararın net olarak belirlenmesine çalışıldığını, yaklaşık 1 milyar dolarlık bir zararın söz konusu olduğunu kaydetti. 

KANALIN EMNİYETİ İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞIYOR 

Yaşanan kazadan sonra günlerce kanalda beklemek zorunda kalan gemilere bazı tazminatlar verilmesiyle ilgili meseleler üzerinde düşünüldüğünü belirten Rabi, Süveyş Kanalı'nın güvenli bir geçiş kanalı olduğunu, silahlı kuvvetlerin kanalın emniyeti için daima çalıştığını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal