Süveyş Kanalı'ndaki Kazaya İlişkin Tahkikat Başlatıldı

Dünya ticaretini zora sokan gemi krizinin akabinde Kahire idaresi kolları sıvadı. Kazayı gerçekleştiren gemiden pek çok belge istendi.

31.03.2021-17:11 - (Son Güncelleme: 31.03.2021-17:11) Süveyş Kanalı'ndaki Kazaya İlişkin Tahkikat Başlatıldı

Mısır, Süveyş Kanalı'nda altı gün deniz trafiğinin durmasına yol açan "The Ever Given" adlı dev konteyner gemisi ile alakalı tahkikat başlattı.

Süveyş Kanalı İdaresi Müsteşarı Seyyid Şeişa, kaza sonucunda karaya oturan gemiyle alakalı başlatılan soruşturmayla ilgili bilgi aktardı.

Şeişa, Süveyş Kanalı İdaresi'nin soruşturma kapsamında "The Ever Given" gemisine çıkarak, geminin sertifikalarını, teçhizat, bakım ve kaza kayıtlarını, kaza anları ile öncesindeki ses kayıtlarının kopyalarını alacağını dile getirdi.

İSTENEN BELGE İLE KAYITLAR VERİLMEDİ

Geminin Kanal İdaresi'nin istediği belge ile kayıtları hala vermediğini belirten Şeişa, talep edilen belgelerin verilmemesi ve soruşturmanın kabul edilmemesi halinde gemiye el konulacağını ifade etti.

Şeişa, aynı zamanda soruşturmanın gemi kaptanının Kanal İdaresi kılavuzları aracılığıyla verilen emir ile ikazlara uyup uymadığının takip edileceğini de kapsayacağını belirtti.

Geminin yüzdürülmesi ile kanalın trafiğe açılmasına karşın bu süreçteki ekonomik hasarın nasıl tazmin edileceği hususu belirsizliğini koruyor.

Kanalın kapalı kaldığı her gün Mısır ile dünya ekonomisine milyarlarca dolar zarara yol açtı.

Mısır'ın günlük hemen hemen 10-15 milyon dolar zarara uğradığı öngörülürken, The Ever Given'ın küresel ticarette yol açtığı günlük zararın da hemen hemen on milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, meseleyle alakalı yapılan basın toplantılarında kurumun kanalın kapalı kaldığı zaman zarfında geçiş ücretleri, vergiler benzeri farklı kazançların elde edilememesi sonucunda uğradığı zararlar için isteyeceği tazminatlara ilişkin sorulan sorulara cevap vermekten geri durdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal