Mısır ve BAE’nin Lübnan’daki Ahlaksızlığı

Türkiye’nin Lübnan’a en çok yardım yapması ve karşılıksız olarak Mersin limanını bu ülkeye açması Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ı harekete geçirdi. İki ülkenin baskısıyla Lübnan medyası Türkiye’nin yardımlarını haber yapamıyor.

08.08.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-17:13) Mısır ve BAE’nin Lübnan’daki Ahlaksızlığı

Türkiye’nin mazlumların ve mağdurların yanında yer almasından panikleyen sömürgeci ülkeler, İslam dünyasındaki piyonları harekete geçirmeye başladılar. Türkiye’nin bölgemiz ve Afrika’da yaptığı yardımları karalamakla istedikleri sonucu alamayan sömürgeci Avrupa ülkeleri, kukla Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır’ın katil diktatörü Sisi’yi harekete geçirdiler.

İsrail’in saldırısından sonra hemen Lübnan’ın yanında yer alan ve anında bütün sağlık, gıda yardımlarının yanı sıra arama kurtarma, enkaz kaldırma ve sosyal danışmanlar ekipleri gönderen Türkiye’nin bu çalışmalarının Lübnan kamuoyuna yansımaması için olağan üstü çaba sarf edildi.

Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan’da egemen olan medya patronlarını arayarak Türkiye’nin yaptığı insani haberlerin yer almaması gerektiği konusunda talimatlar verdikleri ortaya çıktı.

Türkiye’nin Mersin Limanı’nı ücretsiz olarak Lübnan’ın hizmetine açması ve bütün hastaneler ile Hava ambulansların Lübnan’ın emrine verilmesi dünyada büyük yankı uyandırırken bu konunun ülke basınında yer almaması şaşırtmıştı. Yaptığımız araştırmada, Lübnan basınına Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır’dan çok büyük baskılar geldiğini öğrendik.

Trablus Liman Müdürü Dr. Ahmed Tamer, haber365’e yaptığı açıklamada, Türkiye’den binlerce ton gıda taşıyan geminin Trablus Limanı’na gelmek üzere Mersin Limanı’ndan hareket ettiği bilgisinin Türkiye’den kendilerine iletildiğini ve liman olarak bunun hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır’ın parasının geçerli olmadığı Lübnan medyasının da var olduğu ortaya çıktı.

Uydudan yayın yapan Lübnanlı bir kanalda konuşan "Hıristiyan sağ" mensubu Lübnanlı bir gazeteci de yaptığı açıklamada Türkiye’nin Beyrut patlamasından sonra bu ülkeye yaptığı yardımların Lübnan basını tarafından görmezden gelinmesi profesyonellikten uzak bir tutum olduğunu belirterek kınadı.

Türkiye’ye yönelik Lübnan medyasının ambargosunun sebebinin “bazı Körfez dostlarının istekleri” olduğunu dile getirdi.

Arap dünyasının ünlü internet gazetelerinden Arabicpost’da, haber365.com.tr’ın ulaştığı bilgilerin benzeri yönünde haberler yapıldı. Lübnan merkezli yayın yapan Arabicpst’da “BAE ve Mısır diktatörlükleri büyük rüşvetler karşılığında Türkiye’nin yaptığı bu insanı yardımların basında yer almamasını sağladılar” görüşünü dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal