Miraç Kandili orucu ne zaman açılacak? 27 Şubat Miraç Kandili imsak ve iftar zamanı hangi saatte?

Bugün oruç tutan vatandaşlarımız Miraç Kandilinde iftar saat kaçta sorusunun cevabını merak ediyorlar. Miraç Kandili orucu ne zaman açılacak? 27 Şubat İstanbul, Ankara, İzmir namaz saatleri sorularının yanıtlarını sizler için derledik

27.02.2022-13:55 - (Son Güncelleme: 27.02.2022-14:09) Miraç Kandili orucu ne zaman açılacak? 27 Şubat Miraç Kandili imsak ve iftar zamanı hangi saatte?

Miraç Kandili'nde oruç tutan vatandaşlar kendi illerinde orucun saat kaçta açılacağını öğrenmek istiyor ve gündemde yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Miraç Kandili'nin önemi

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.


Miraç Kandili iftar vakti ne zaman?

Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki 76 dakikalık zaman farkından ötürü akşam ezanı saati şehirden şehre farklılık göstermektedir. Güneşin doğudan doğup batıdan batması nedeniyle ilk olarak Doğu Anadolu'daki vilayetler orucunu açmaktadır.

Miraç Kandili'nde ne zaman oruç tutulur?

Kandil geceleri için tutulan nafile oruçların asıl zamanı, geceyi takip eden gün olmakla birlikte, daha önceki günle birlikte oruç tutulabilir. Dolayısıyla hem 27 Şubat'ta hem de 28 Şubat'ta oruç tutmak isteyenler ibadetini bu iki gün boyunca yerine getirebilir.

Dini kaynaklara göre Miraç Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, Receb ayının 27. günü olan Miraç Kandili'nde müminler bu günün gündüzünde oruç tutmuş, gecesini çeşitli ibadetler ve dua ile geçirmiştir. Miraç gecesine özel ibadet bulunmamaktadır. Fakat bu mübarek gecenin gündüzünde oruçlu olmanın, Allah katında çok kıymetli olduğu çeşitli İslam alimleri tarafından söylenmektedir.


Miraç Kandili'nde kaç gün oruç tutulur?

Dinî açıdan güneşin batmasıyla önceki gün sona erer ve yeni bir gün başlar. Gece gündüzden önce gelir (Kurtubî, el-Câmi', XIV, 15). Nitekim Ramazan ayı, Şaban ayının son gününde güneşin batışıyla başladığı için, o gece teravih namazı kılınmakta ve Ramazan'ın son gününde güneşin batışıyla Şevval ayı başladığı için, o gecede teravih namazı kılınmamaktadır. Cuma günü de Perşembe günü akşam vaktinin girmesiyle başlar, Cuma günü akşam vaktine kadar devam eder. Mesela "Recebin ilk Cuma gecesi" dendiği zaman perşembeyi ilk Cumaya bağlayan gece (akşam vaktinden sabah vaktine kadar olan süre) anlaşılır.

Bu kapsamda kandil geceleri için tutulan nafile oruçların asıl zamanı, geceyi takip eden gün olmakla birlikte, daha önceki günle birlikte oruç tutulabilir. Yani Miraç Kandilinin gündüzünde ve 1 gün öncesi ya da sonrasında da oruç tutulabilir.

İl il Miraç Kandili iftar saatleri;

İstanbul: 19:24

Edirne: 19:34

Ankara: 19:08

Kayseri: 18:58

İzmir: 19:31

Antalya: 19:17

Bursa: 19:23

Denizli: 19:23

Diyarbakır: 18:39

Muğla: 19:26

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal