Milyonların gözü çıkacak kararı bekliyor! KYK borçları düzenlemesinde formüller belli oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca gencin merakla beklediği müjdeli haberi bugün verecek. KYK kredi borcu düzenlemesine yönelik çalışmaya ilişkin açıklamayı ise kabine toplantısının ardından yapacak. İşte haberin detayları...

18.07.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-11:49)

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren, KYK kredi borcu düzenlemesi için gözlerini Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na doğru çevirdi. 

Öte yandan "Biz gençlerimizi faize de enflasyona da kurban etmeyiz" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kredilerin geri ödemesine yönelik çalışmaları ise bugün düzenlenecek olan kabine toplantısının ardından açıklaması beklenmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuya yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.


Yeni dönem öğrenim kredisi için iki formül

Söz konusu KYK kredi borçları ile ilgili Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nden kaynaklı faiz artışları detaylı bir şekilde ele alındı. 2022-2023 akademik yılı Güz dönemine yetişecek şekilde çalışma tamamlandı. Diğer yandan yeni dönemde öğrenim kredisi alacak öğrenciler için de çalışmalar masaya yatırıldı. 

Ayrıca bu noktada 2 formül dikkat çekmektedir. Benzer faiz yüklerinin oluşmaması ve öğrencilerin eğitimine olan desteğin net bir şekilde sürmesi için kredilere yansıyan ÜFE'nin makul bir seviyede tutulması ise gündemde. Bir başka formül ise ÜFE üzerinden bir yüzde alınarak hesaplama yapılması.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal