KYK'da son durum ne, KYK affı çıktı mı? KYK kredisi için yol haritası belli oldu: 2 seçenek masada!

KYK borçlarına yapılan faiz artırımından sonra gençlerden gelen tepkiler sonucunda hükümet harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yeni düzenleme yapacaklarını duyururken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Peki, KYK borçlarına af geliyor mu? KYK borcu faizleri sıfırlanacak mı? Detayları sizler için araştırdık...

16.07.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-17:33)

KYK kredi borçlarında, faiz oranlarının ana paranın 4 katına çıkartılması sonucunda gençlerden gelen tepkiler arttı. Tepkilerin ardından harekete geçen hükümet, borçlara dair 2 formül geliştirdi. ÜFE oranı ile hesaplanan ve geri ödeme miktarı yaklaşık 4 katına çıkan KYK borçlarına dair çalışmalar başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KYK borçlarıyla ilgili "Faizleri ödemeyin" çağrısından sonra iktidar, KYK borçlarında yeni bir düzenleme yapmaya karar verdi. Çalışmaya dair detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Temmuz tarihinde yapılacak Kabine Toplantısı'ndan sonra kamuoyu ile paylaşacak.

KYK borçlarına dair 2 formül geliştiriliyor!

KYK borçlarına yönelik yapılan çalışmada 2 ayrı formül geliştirildiği konuşuluyor. Bunların ilki KYK burslarında anaparaya katılan faiz üstünden yapılacak indirim. Bir diğer formül ise sıfır faiz formülü. Bu doğrultuda yapılan çalışmada öğrenciler sadece anaparalarının ödemesini yapacak.

"Faize ezdirmeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK borçlarına dair yaptığı son açıklamasında, “İlk kabine toplantımızdan sonra KYK borçlarıyla ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize ve enflasyona kurban etmeyiz. Milletimizin sıkıntısını da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık”  sözlerini kullandı.

 kyk

İcralık öğrencilere af çıkabilir

Ülkemizde şuan 5.5 milyon öğrencinin KYK borcu olduğu ve borçlulardan 400 bin öğrencinin de icralık olduğu biliniyor. Yapılan düzenlemede icralık olan öğrencilere af gelebileceği tahmin ediliyor.

"Her şey hazır"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada, "351 sayılı yurt hizmetleri kanunundaki fiyat endeksli gelişen bir uygulamadır. Hiçbir konjonktüre öğrencilerimizi kurban etmeyiz. Öğrencilerimiz ve ailelerinin ferahı için gerekeni yapacağız. Her şey hazır, cumhurbaşkanımız Kabine sonrası açıklayacak." dedi.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal