Son dakika: KYK borçları silindi mi? KYK borçlarında büyük gelişme

Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK borçları üzerine gelişmeler devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca geri ödemeli olarak öğrenci kredi alanların geri ödeme yapmalarına dair tartışmalar gün yüzüne çıktı. KYK borçlarının silinmesini isteyen öğrenciler için son dakika gelişmesi yaşandı.

15.07.2022-09:07 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-09:07)

Son dönemlerde gündemde sıklıkla yer alan KYK borçları üzerine harekete geçildi. KYK borçları üzerine Pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında gelişmelerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Bakanlığın KYK kredi borçları ile ilgili uzun bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü ve bu çalışmaların tamamlandığını duyurdu. 

2022-23 Güz dönemine kadar sorun çözülecek 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vermiş olduğu talimat üzerine Hazine ve Maliye Bakanı bir araya gelerek üniversite öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması adına KYK borçların giderilmesine dair yapılan çalışmaların hız kazandığı ve 2022 - 23 yılının Güz Dönemine kadar bir sonuca varılacağı belirlendi. 

KYK borçları silindi mi?

18 Temmuz'da Erdoğan açıklayacak

18 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Kabine Toplantısında KYK borçlarına dair yeni gelişmelerin yaşanmasıyla Erdoğan tarafından öğrencilerle yeni kararlar paylaşılacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal