KYK borçları silinecek mi? Milyonlarca öğrenci kabine toplantısından gelecek haberi bekliyor

Kredi Yurtlar Kurumu borçları bulunan binlerce üniversiteli öğrenci borçları faizleri ile birlikte ödeme konusunda zor durumda kaldı. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kredilerin geri ödemeleri ile ilgili çalışmaların başlatıldığını açıkladı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

17.07.2022-12:16 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-12:16)

KYK borcu bulunan milyonlarca üniversiteli genç kredi borçlarının faizleri ile birlikte ödenmesi durumunda zorda kaldı. Konu hakkında çalışmalar yürütülürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK borçlarında muzdarip olan öğrenciler için "Biz gençlerimizi faize de enflasyona da kurban etmeyiz" ifadelerini kullandı. Yarın gerçekleştirilecek olan kabine toplantısından sonra konu hakkındaki detayların açıklanması bekleniyor. 

KYK borçlarında son durum ne oldu? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konu hakkındaki çalışmalarına devam ediyor. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksine göre gerçekleştirilen faiz artışları  KYK borçlarına etkilemektedir. 2020-2023 akademik yılı güz dönemi  için çalışmalar devam ediyor.

KYK Borçları Silinecek Mi

Binlerce üniversiteleri toplantısını bekliyor

KYK kredi borçlarını faizi ile ilgili görüşmeler devam ederken yarın gerçekleştirilecek olan kabine toplantısından sonra net karar belli olacak. Milyonlarca öğrenci yarın yapılacak kabine toplantısı bekliyor.

18 Temmuz 2022 Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK kredi düzenlemesi hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal