Milyonlarca vatandaşa bugün ödemeler gerçekleştiriliyor: İkramiye, engelli ve yaşlı maaşı, işsizlik maaşı yatacak!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala milyonlarca vatandaşın yüzünü güldüren haber geldi. Bugün emeklilerden farklı olarak binlerce kamu işçisinin de ikramiye ödemeleri, yaşlı ve engelli aylığı, işsizlik maaşı ve evde yakınlarına bakanlara da maaş ücretleri ödenecek.

29.04.2022-10:50 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-10:50) Milyonlarca vatandaşa bugün ödemeler gerçekleştiriliyor: İkramiye, engelli ve yaşlı maaşı, işsizlik maaşı yatacak!

Ramazan Bayramından önce bugün milyonlarca vatandaşa farklı başlıklar altında ödemeler gerçekleştirilecek. Kamuda çalışanlar 13 günlük süreyle ikramiye ödemelerini alacak. Öte yandan Yaşlılara, engellilere, işsizlere ve evde yakınlarına bakan vatandaşlara erken ödemeler yapılacak. 

Kamu işçilerine ilave tediye ödemesinden yaklaşık 700 bin kişi yararlanacak

Gerçekleştirilecek olan ödemelerde en düşük ücret net bin 550 lira olurken maaşı brüt 7 bin 500 lira olan vatandaşlara 13 günlük olarak yapılacak ödeme 2 bin 323 lira olacak.

Öte yandan kamuda çalışan vatandaşlara senenin ikinci bölümünde Cumhurbaşkanı’nın verdiği kararla 26 günü kapsayacak bir ödeme daha gerçekleştirilecek. 


Kime, ne veriliyor?

Normal planda 5 Mayıs günü yapılması planlanan Nisan ayına ait işsizlik sigortası ödemeleri ise bayram sebebiyle bugün hesaplara aktarılacak. İşsizler damga vergisi kesilmiş olacak şekilde bin 986 ile 3 bin 972 lira arasında ücret alacak. Bin 84 lira olan 65 yaş maaşı ile engel oranına bağlı olarak 865 ya da bin 298 lira olarak ödenen engelli aylığı yapılacak. 

Ödemesi Ramazan Bayramı’na denk gelen engellilerin ve yaşlıların maaşları ise bugün yapılacak.

İkramiyede ikinci aşama

Ülkemizdeki milyonlarca emekliye yapılan ikramiye ödemelerinde ikinci adım bugün başlıyor. SSK emeklilerinden sonra bugün de memur emeklileriyle birlikte Bağ-Kur emeklilerine ödemeler gerçekleştirilecek. 

Öte yandan maaşları her ayın 1'i ile 5'i tarihleri arasında hesaplara yatan memur emeklilerine bugün erken maaş ödemesi de yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal