Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiriyor: Yüz Yüze Eğitimde Not Uyarısı!

Pandeminin ardından başlayan yüz yüze eğitimde 3 hafta geride kaldı. Uzmanlar ise öğrencilerin okula uyum sağlamakta zorluk çekebileceğini belirterek velilere düşük not konusunda sert tepkilerin verilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

22.09.2021-08:59 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-09:46) Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiriyor: Yüz Yüze Eğitimde Not Uyarısı!

Koronavirüs salgını nedeniyle pandemi kuralları gereği 1,5 yıla yakın süredir öğrenciler uzaktan eğitim görüyordu. Pandeminin ardından başlayan yüz yüze eğitimde 3 hafta geride kaldı. Uzmanlar ise öğrencilerin uzun bir aradan sonra okula uyum sağlamakta zorluk çekebileceğini ve ilk sınavlarında düşük not alabileceklerini belirterek velilere düşük not konusunda sert tepkilerin verilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

YÜZ YÜZE EĞİTİME YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER DÜŞÜK NOT GETİREBİLRİ

Yaklaşık 18 milyon öğrenci pandeminin ardından yüz yüze eğitime başladı. Yüz yüze eğitimde ise 3 hafta geride bırakıldı. Veliler ise bu süreçte çocuklarının bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmesinden şikayetçi durumda. Uzmanlar öğrencilerin uzun bir aradan sonra okula uyum sağlamakta zorluk çekebileceğini ve ilk sınavlarında düşük not alabileceklerini belirterek velilere düşük not konusunda sert tepkilerin verilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

ÖĞRENCİLERE DÜŞÜK NOT KONUSUNDA SERT TEPKİLER VERİLMEMELİ

Uğur Okulları PDR ve Ar-Ge'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sezgin açıklamasında ‘1.5 yıl yani 18 aydır okula fiziken gitmeyen bir çocuğunuz olduğunu unutmayın. Yazılı sınavlara girmediler ve not kaygıları da yoktu. Ekranın düğmesine basıp derse katılan öğrenciler şimdi kahvaltı ve hazırlık gibi süreçlerle derse gelmeye başladılar. Okula psikolojik uyum için süreci sakinlikle izlemek, velilere ve öğrencilere iyi gelecektir. Bir süre çocuğunuzun davranışlarına ve tepkilerine duyarlı olun. Duygularını görün. Duygular her zaman yol göstericidir. Okula başlaması yönünde büyük beklentiler sergilemek ya da 'Uzun zaman sonra okula başlıyorsun' gibi söylemler çocukta gerginliğe sebep olabilir. Arkadaşlarıyla geçireceği vakitler konusunda onları destekleyebilirsiniz’ dedi.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARISIZLIK ALGISINA KAPILMASINA İZİN VERMEYİN

Uğur Okulları PDR ve Ar-Ge'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin açıklamasında ‘Araştırmalar özgür bırakılan çocukların kendini ifade etme, kişilik gelişimi ve özgüven bağlamında daha sağlıklı bireyler olduğunu göstermektedir. Böylece çocuklar duygu, düşünce ve davranışlarının ifadesini rahatça yapabilir, istekleri konusunda başkalarına saygı duyarak kendilerini ifade edebilir. Yeni dönemde öğrencinin akademik anlamda kendini ölçmesine izin verin. Ders çalışma rutinleri belirlemek önemlidir. Kolay ve zor dersler listesi yaparak başarıya ulaşmak için küçük hedefler koyabilirsiniz. İlk sınavda çocuğun aldığı düşük nota verdiğiniz tepkiler diğerlerini de etkiler. Başarısızlık algısına kapılmasına izin vermeyin. Önümüzde yepyeni bir eğitim öğretim dönemi var. Teknolojinin doğru kullanıldığında hayatımızdaki olumlu etkilerini uzaktan eğitim sürecinde çok iyi deneyimledik. Ancak yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ekran süresinin kontrol altına alınması gerekir’ ifadelerini kullanarak velilere uyarıda bulundu. Sezgin ayrıca velilere çocuklarının kullanacağı teknolojik aletlerin planlamasının yapılmasını ve kuralları yeniden koymaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal