Milli Takım'dan Norveç'e '3 Fark'lı Tarife!

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadelesinde Norveç ile Türkiye karşı karşıya geldi. Şenol Güneş yönetiminde oynadıkları futbolla göz dolduran A Milli Takım, grubun favorileri arasında bulunan Haaland'lı ve Sörloth'lu Norveç'i 3-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

27.03.2021-22:00 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-22:14) Milli Takım'dan Norveç'e '3 Fark'lı Tarife!

Teknik direktör Güneş, defans oyuncularından sakatlık sorunları bulunan Zeki Çelik ve Ozan Kabak'ın yerine Norveç karşısında Mert Müldür ve Kaan Ayhan'a ilk 11'de fırsat verirken, diğer mevkilerdeki oyuncularında değişiklik yapmadı.

İLK 11'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Güneş, Norveç karşılaşmasında kalede Uğurcan Çakır, savunmada Mert Müldür, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, orta sahada Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, forvette de Burak Yılmaz ilk 11'ini sahaya sürdü.

A Milli Takıma ilk kez davet edilen ve Hollanda maçının kadrosunda olmayan Halil Akbunar Norveç karşısında ise yedekler arasında forma şansı bekledi.

Hollanda maçında yedeklerden oyuna girerek ilk kez milli olan Taylan Antalyalı da yine yedek kaldı.

Milli takıma davet edilen diğer futbolculardan Abdülkerim Bardakçı ve kaleci Gökhan Akkan maç kadrosunda yer almadı.

GOLLER VE MAÇ ÖZETİ

Maça hızlı başlayan A Milli Takım, henüz dakikalar 4'ü gösterirken Ozan Tufan'ın sol ayağıyla çektiği şut ile 1-0 öne geçmeyi başardı. 

Oyuna gelen gol ile moralli başlayan ve sonrasında rakibine karşısında baskıyı arttıran Milliler, dakikalar 28'i gösterdiğinde, Yusuf Yazıcı'nın kornerden açtığı ortayı, Çağlar Söyünce tamamladı ve farkı 2'ye çıkardı. 

İlk yarı Türkiye lehine 2-0 sonuçlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Milliler, yine Ozan Tufan'ın ceza sahası dışından bulduğu muhteşem gol ile, farkı 3'e çıkardı ve bu golle beraber maçın skoru belirlendi.

Norveç Milli Takımı'nda K. Thorstvedt, 80. dakikada kırmız kart görerek Karadağ karşısında oynanacak maçta cezalı duruma düştü.

Kritik Norveç deplasmanından galibiyetle ayrılan Millilerimiz, 30 Mart'ta Türkiye'de Letonya ile karşılaşacak.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal