Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları hakkında bilgi verdi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlar hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunurken, son bir haftada onlarca teröristin etkisiz hale getirildiğini, Gazze’de yaşanan vahşeti ve Milli Savunma Üniversitesi’nin öğrenci alımı hakkındaki bilgileri paylaştı.

07.03.2024-13:31 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-13:31)

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gazetecilerle bir araya geldi. Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarla Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının, 204'ü Irak'ın kuzeyi, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 519'e ulaştığını ifade etti. Ayrıca operasyonların kararlılıkla devam ettiğini belirten Aktürk, son olarak Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde tespit edilen sığınakta teröristlere ait çok sayıda havan mühimmatının ele geçirildiği bilgisini verdi.

‘‘Hududu geçmeye çalışanlara geçit vermedik!’’

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlar hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu

Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanması amacıyla çalışmalara devam edildiğini bildiren Aktürk, sınırlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 11'i terör örgütü mensubu 161 kişinin yakalandığını, 1571 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini bildirerek şunları söyledi: "Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1609'a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 31 bin 586 olmuştur." 

‘‘Akan kan durdurulması gerekiyor!’’

Gazze’de yaşanan insan dışı, hukuk tanımaz muamelelerine de değinen Tuğamiral Aktürk, İsrail'in, Nabulsi Meydanı'nda yardım kuyruğundaki masum sivilleri hedef aldığını hatırlatarak şöyle konuştu: "İsrail, masum Filistin halkına yönelik insanlıktan ve vicdandan yoksun bu saldırılara derhal son vermelidir. Tüm dünya yaşanan bu zulmün küresel bir felakete dönüşebileceğini görmelidir. Gazze'de artarak yaşanan bu trajedilerin bir an önce son bulması için bir kez daha uluslararası toplumu, yaşanan vahşeti durdurmaya çağırıyoruz. Gazze'de koşulsuz ve kalıcı ateşkes ilan edilmesi kaçınılmazdır. Temennimiz, ateşkes ve barışa giden, akan kanın durması için sarf edilen tüm gayretlerin gösterilmeye devam edilmesidir."

Gazze’ye yardım!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlar hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu

Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımları hakkında da bilgi veren Aktürk, bu kapsamda ilgili kurumlarla koordineli olarak, 4 Mart'ta bir A400M tipi askeri nakliye uçağının 8,3 ton tıbbi malzemeyi daha bölgeye ulaştırdığını ifade etti. Ayrıca Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerine ait 19 uçakla 250 tona yakın insani yardım malzemesinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Sanayide önemli yol katedildi!

Aktürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde savunma sanayisi alanında önemli işlere imza atıldığına değinerek, yerli ve milli savunma sanayisi ürünlerinin katkısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliği ve caydırıcılığının her geçen gün daha da arttığını ifade etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarlarda, "Bulut Altı İnsansız Hava Aracı (BAHA)" ile modernizasyon faaliyeti tamamlanan "M60 T" tankının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını aktardı.

Askeri personel alımı hakkında bilgi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlar hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu

Askeri faaliyetler hakkında bilgileri de aktaran Aktürk, personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, bu kapsamda, 1 Mart'ta başlayan Milli Savunma Bakanlığı ve kuvvet komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 2024 Yılı Teknik Sınıflarda Uzman Erbaş Başvurularının 17 Mart'a kadar devam edeceğini bildirdi. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın, 3 Mart'ta gerçekleştirildiğini hatırlatarak, başarılı olacak adaylara müteakip aşamalarla ilgili gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını aktararak sözlerine şu şekilde devam etti: "Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alabilmek için mevzuatımıza göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir.’’ 

Irak Bölgesi hakkında açıklama!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ile gerçekleştirdiği görüşmelerde nelerin ele alındığına dair bir soru gazetecilerden geldi ve Aktürk’ten yanıt şu şekilde oldu: "Her iki görüşmede de terör örgütü ile ortak mücadele ve hudut güvenliği konuları ele alınmıştır. Irak ile terörle mücadele konusu başta olmak üzere halihazırda devam eden iş birliği faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu görüşmelerin önümüzdeki dönemde terörle mücadelemize olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz."

ABD teröre desteğini bir an evvel son vermelidir!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), Suriye'de PKK/YPG terör örgütü ele başı ile görüşmesine yönelik gelen soru üzerine Aktürk, "ABD'nin, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG/SDG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez. Yani, terörle mücadele teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz PKK/YPG/SDG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir’’ dedi.

Somali görüşmelerinin sebebi nedir?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlar hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu

Son olarak Somali görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunarak sözlerine noktayı koydu. Aktürk, "Somali ile yapılan anlaşma bir çerçeve anlaşmasıdır. Bu kapsamda daha önce ifade ettiğimiz gibi Somali’ye destek olmak üzere en elverişli harekat tarzlarının belirlenmesi için ilgili makamlarla koordineli şekilde keşif ve teknik çalışmalar yapılarak ortak harekat tarzı belirlenecek’’ ifadelerine yer verdi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal