Michael Saylor Kimdir?

Dolar kuru ve enflasyonun yükselişi sonrası ünlü yatırımcı Michael Saylor'dan Türkiye'ye müthiş bir öneri gelmiş durumda. Saylor, Türkiye'nin tüm devasının Bitcoin'de olduğunu düşünüyor.

10.12.2021-16:41 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-17:03) Michael Saylor Kimdir?

Yatırım isteğiyle yanıp tutuşan vatandaşlar, bu karışık ve anlaması zor kripto para piyasasında kendilerine bir yoldaş, bir yol gösteren arıyor. Kripto para borsası uzmanları hem Twitter’da hem de Youtube’da oldukça etkin şekilde çalışıyorlar. Genç kuşaktan da eski yatırımcılardan da birçok uzman birey bulunmakta. Borsa hakkında dünyanın her yerinde forumlar, sempozyumlar, konferanslar düzenleniyor. Michael Saylor da bu uzman yorumcuların başında geliyor.

MICHAEL SAYLOR KİMDİR?

1965 yılında Amerika’nın Nebraska eyaletinde doğan Saylor, küçüklük yıllarını ABD’nin Air Force takımıyla birçok ülkede yaşayarak geçirdi. Babası Air Force uzman subaylarından biriydi. 11 yaşında Ohio eyaletinde ailecek yaşamaya başladılar. 1983 yılında MIT üniversitesine girdi. Okulu aeronatik bölümünü bitirerek mezun oldu.


MIT okul arkadaşı Sanju Bansal ile MicroStrategy şirketini kurdu. Şirket, veri madenciliği üzerine kuruludur. Veri madenciliği yazılımı geliştirmeye odaklanmıştır. İlerleyen dönemlerde şirket, business üzerine yazılım geliştirmeye başlamıştır.

BITCOIN YATIRIMCILIĞI

2020 yılında şirket olarak Bitcoin satın alma niyetinde olduklarını belirten Saylor, aynı ay 250 milyon dolarlık Bitcoin alımı gerçekleştirmişti. O dönem için 21 bin 454 Bitcoin ediyordu. Sonraki zamanlarda 175 milyon dolar ve 50 milyon dolar daha Bitcoin aldılar. 2020 Aralık ayında şirket 650 milyon dolarlık Bitcoin sattıklarını duyurdu. Saylor şu an 17 bin 732 Bitcoin’e sahiptir. Ortalama satın alma fiyatı 9 bin 882 dolardır. 10 Aralık itibariyle elinde tuttuğu Bitcoinler 800 milyon doları aşmıştır. 


SAYLOR’DAN TÜRKİYE AÇIKLAMALARI

Türk lirası değer kaybettikçe yeni fikirler ortaya atan analist ve ekonomistlerin sayısı da güden günde artıyor. Herkes lirayı yükseltmek için fikir ortaya atıyor. Michael Saylor da Türkiye’nin ekonomisinin rayına oturması için Bitcoin alınması gerektiğini söylüyor. Saylor’a göre Bitcoin, Türkiye için bir umut kaynağıdır. Kendi Twitter hesabından, ''Bitcoin Türkiye için umut. Türk Lirası dokuz yıldır art arda gerileyerek Mart ayından bu yana değerinin yaklaşık üçte birini kaybetti. TL'den USD'ye dönüşüm sadece çöküşü yavaşlatacak, BTC'nin benimsenmesi ise hasarı tersine çevirecek ve ekonomiyi canlandıracaktır.'' Saylor Kanada için de Bitcoin’in umut olacağını dile getirmişti. Şu an dünyada Bitcoin’i kullanan ülke sadece El Salvador’dur. 

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK OKUYUCUYA AİTTİR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal