Bitcoin'i Resmi Para Birimi Olarak Kabul Eden El Salvador, Bitcoin Şehri Kuruyor!

Eylül ayında Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, Bitcoin şehri kurmayı planlıyor.

23.11.2021-09:37 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-09:22) Bitcoin'i Resmi Para Birimi Olarak Kabul Eden El Salvador, Bitcoin Şehri Kuruyor!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya üzerinden ülkesinin 420 Bitcoin daha aldığını bildirdi.

EL SALVADOR BİTCOİN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Bukele, yapmış olduğu paylaşımda, 'Uzun bir bekleyiş ama değdi. Alımı dip'ten yaptık.' sözlerini kullandı kullandı. Bukele, 1 saat sonra gerçekleştirmiş olduğu paylaşımında ise gülen surat emojisine yer vererek, 'Yeni aldığımız Bitcoin'den şimdiden kâr ettik' sözlerini kullandı.

Yeni alımla birlikte El Salvador'un hazinesinde bulundurduğu Bitcoin miktarı 1120'ye yükseldi.

El Salvador, 3 ay önce Bitcoin’i tanıyan ilk ülke olmuştu. Bitcoin’in meşrulaşması açısından Bitcoin tarihindeki en önemli adımlardan biri olan bu durum, Ukrayna’nın da Bitcoin’i geçer akçe para kabul etmesini, böylece Bitcoin’in yükselmesine sebep olmuştu. Birçok Bitcoin otoritesi ve analisti, El Salvador’un Bitcoin’i tanıması ve dolar ile birlikte resmi para birimi olarak kabul etmesini kripto paraların ruhuna aykırı olduğunu düşünüyordu. En başta 3 Bitcoin bulunduran El Salvador, şimdi olayı daha önemli bir boyuta taşıyor.

BITCOIN ŞEHRİ İNŞA EDİLİYOR

El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ettikten sonra protestolar baş göstermiş ve insanlar Bitcoin’in düzensiz piyasasından dolayı kendilerine maaşlarının Bitcoin ile ödenmesine karşı çıkmışlardı. El Salvador’un devlet başkanı Nayib Bukele, yaptığı açıklamalarda Bitcoin kenti kuracaklarını ve bu şehrin vergiden muaf tutulacağını söylemişti. 10 yıllık Bitcoin tahvilleri edecekler. Yeni kurulacak şehirde yabancı yatırımcılara oturum izni verilecek ve yatırımcılar hızlı bir şekilde vatandaşlığa geçirilecek. 


VERGİDEN MUAF BİR ŞEHİR YARATILACAK

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, şehirde mülk ve sermaye kazancı vergilerinden yatırımcıların muaf tutulacağını ve bu sayede kripto para merkezi kuracaklarını söyledi. Bukele, alınacak tek verginin kent inşaatı ve hizmetleri finanse etmek için alınacak olan yüzde 10luk katma değer vergisi olacak. Kent, Conchagua yanardağının yakınında inşa edilecek ve sıfır emisyonlu olacak. 

YATIRIMCILARA VATANDAŞLIK HAKKI

El Salvador, transfer platformu Liquid Network üzerinden 1 milyar dolarlık 10 yıllık tahvil ihraç etmeyi planlıyor. Bu tahviller doğrultusunda şehirde Bitcoin madenciliği kurulacak. El Salvador, Güney Amerika’nın Singapur’u olmayı planlıyor. Singapur şu an dünyanın refah seviyesi en yüksek ve eğitim açısından en gelişmiş ülkeleri arasında bulunuyor. 3 Bitcoin alarak başlanan bu macerada El Salvador’un şu an 100 Bitcoin’e sahip olduğu biliniyor.


KRİPTO PARA YATIRIMCILARI EL SALVADOR’U SEÇECEKLER Mİ?

Amerika Birleşik Devletleri uzun süre teknolojinin başkenti ve merkezi olarak konumlanıyordu. Kaliforniya eyaleti, şu an kullandığımız her teknolojik ürünün neredeyse başlangıç noktası. Silicon Vadisi, bir teknoloji tapınağı olarak uzun yıllar kendini dünyaya tanıttı. Artan vergiler, artık Kaliforniya’da yaşanacak yer kalmaması ve şehrin genişleyememesinden ötürü kiraların artması, teknoloji şirketlerini Kaliforniya’dan bir bir uzaklaştırıyor. Elektrikli araba üreticisi Tesla, artan vergiler ve emlak fiyatlarının yüksekliği sebebiyle genel merkezini Teksas’a taşıyor. Daha birçok fenomen ve şirket kendi merkezlerini Kaliforniya’dan Haiti gibi bir ada ülkesine ya da daha düşük vergi alan eyaletlere taşıyorken, El Salvador’un bu imkanı değerlendirmesi mümkün gözüküyor.

AMERİKA KRİPTO PARA SINIRLAMASI GETİRDİ

Biden’ın en son imzaladığı ekonomik paket dolayısıyla kripto paralarda yatırım kısmında büyük sorunlar yola çıktı. Artık insanların kripto para borsası yatırımlarını devlete bilgilendirmesi sebebiyle kripto paralarda düşüş ve ABD halkında bir tedirginlik söz konusu. Artan vergilerden bıkan yatırımcılar, yeni kurulacak El Salvador kripto para şehrine yerleşmesi hiç de mantıksız durmuyor. Şehrin tam olarak ne zaman kurulacağı ve ABD’nin buna tepkisi, El Salvador’un geleceğini şekillendirecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal