KYK Taahhütnamesi Nedir, Nasıl Yapılır?

Adaylar KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını bekliyor. Merak ettikleri konular arasında KYK taahhütnamesi var. Burs ve kredisi onaylanan adayların yaptığı taahhütname ne zaman, nasıl yapılır? Sizler için derledik.

10.12.2021-15:31 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-15:31) KYK Taahhütnamesi Nedir, Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs ve kredi başvurularını aldı. Sonuçlar henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığında başvurusu onaylanan adayların burs ve kredileri için taahhütname yapması gerekiyor. Peki, KYK taahhütnamesi nedir, içeriğinde neler var, ne zaman yapılıyor? İşte detaylar…

KYK TAAHHÜTNAMESİ NEDİR?

KYK taahhütnamesi burs ya da kredisi devlet tarafından onaylanmış kişilerin onaylaması gereken resmi bir belgedir. Başvuru sonucunuz olumlu ise bursunuzu ya da kredinizi alabilmek için bu taahhütnameyi onaylamanız gerekiyor.

KYK TAAHHÜTNAMESİ NASIL ONAYLANIR?

KYK burs veya kredi isteğinde bulunmuş ve başvurusu onaylanmış olan adayların KYK taahhütnamesini onaylaması gerekiyor. Onaylama işlemi, turkiye.gov.tr üzerinden e-devlet girişleriyle yapılıyor. 18 yaşından büyük adaylar kendi e-devlet şifreleri ile, 18 yaşından küçük adaylar ise velilerinin e-devlet şifreleriyle birlikte onay vermesi sonucu bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

KYK taahhütnamesi karşılık olarak; devlet ve öğrenci taraflarınca onaylanmadığı takdirde ön başvuruları onaylanmış olsa bile öğrenciye burs ya da kredi ödemesi yapılmıyor. Bu resmi sürecin başvuru ardından gerçekleşmesi gerekiyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden ilan edilecek olan burs veya kredi başvurusu onaylanan adaylar, onayları açıklandıktan sonra anlatılan adımları takip ederek taahhütnamelerine onay vermeliler.


KYK TAAHHÜTNAMESİNDE NELER VAR?

Öğrenciler taahhütnameyi onaylarken özetle "aylık bazda ve izleyen yıllardaki artış oranları dikkate alınarak kendilerine ödenecek olan öğrenim kredisi tutarını, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutar üzerinden ve belirtilen şartlarla ödeyeceğini, öğrenim kredisi ve burs tutarları ile yıllar bazında artırılan bu tutarların kendilerine banka aracılığıyla ödenmesini, taahhütname aşamasında belirtilen tutarın tahmini rakam olduğunu kabul ederler.

Buna göre burs miktarının değişebilir olduğu adaylara hatırlatılıyor. Böylece bursunuzun ya da kredinizin onaylanma tarihi eski olsa bile yeni gelecek bir miktar güncellemesine siz de dahil olmuş oluyorsunuz. Ayrıca taahhütname güncellenmemiş olsa bile tahmini rakam olduğu belirtildiğinden bursunuz ya da krediniz o yıl içerisinde belirlenen miktara göre hesabınıza yatırılmış oluyor.

Özetle KYK taahhütnamesi, burs ve kredi sürecinde sizin ve KYK sisteminin haklarını koruma altına alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal