KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı ve binlerce öğrenci üniversitelere kayıtlara başladı. Kaydını yaptıran öğrenciler barınma ihtiyaçlarını gidermek için KYK yurtlarına başvuruda bulundu. Peki, 2021 KYK yurtları aylık ne kadar?

15.09.2021-15:03 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-09:31)

Binlerce kişi KYK yurt başvurularını 12 Eylül'e kadar tamamlamış durumda. Yurt başvurularının sona ermesinin ardından öğrenciler üniversite için gidecekleri şehir içinde nerede kalıyor olacaklarına karar vermek için KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Peki, KYK yurt başvuru sonuçlarının 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı?

Milyonlarca üniversite öğrencisi yüz yüze eğitimlerin başlaması ile birlikte 2021 - 2022 eğitim öğretim dönemi içerisinde okullarda yerlerini alacak. Eğitimlerine yüz yüze başlayacak olan gençlerin barınma ihtiyacı en temel ihtiyaçtır. Uzun bir süre eğitimlerine uzaktan bir şekilde devam eden üniversite öğrencileri kirada bulundukları dairelerden boşa kira ödememek için çıkmak durumunda kalmıştı. Yeniden yüz yüze eğitimlerin başlaması ile birlikte öğrenciler kalacak yer telaşına düştü. Durum böyle olunca da bu sene KYK yurtlarına ilgi de fazla olmuş durumda. KYK yurtlarının diğer barınma yerlerinden daha bir ekonomik olması sebebiyle de KYK yurtları tercih ediliyor. Peki, 2021 KYK yurt ücretleri ne kadar? 2021 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı?


2021 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt ücretleri pek çok kiralık evden ve özel yurt ücretlerinden daha düşük bir durumda. Bu arada KYK yurtlarında bir yandan yemek de veriliyor olduğu düşünülürse öğrenciler için bir hayli ekonomik ve ek olarak güvenilir yer olarak dikkat çekiyor.

KYK yurt başvurusunda bulunanlar KYK ücretleri ne kadar sorusunu merak ediyor. Kiralık ev fiyatlarının uçuşa geçmiş olduğu şu günler içerisinde öğrenciler için hem ekonomik hem de güvenli olan KYK yurtlarına da yüz binlerce kişinin başvuruda bulunması öngörülüyor. KYK yurt ücretleri yurt tipine göre değişiklik gösteriyor.

KYK YURTLARI AYLIK NE KADAR?

2021 KYK yurt Ücretleri - Depozito (Giriş) Ücreti

1. Tip: 230 TL - 314 TL

2. Tip: 250 TL - 342 TL

3. Tip: 290 TL - 396 TL

4. Tip: 325 TL - 444 TL

5. Tip: 360 TL - 492 TL

6. Tip: 390 TL - 533 TL

2021 KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK yurt başvuru sonuçları e-devlet sayfasından çok rahat bir şekilde öğrenilebiliyor. KYK yurtlarına yedek yerleştirmeleri son olarak 27 Eylül tarihinde yapıldı. Aday olan kimseler ise, 'KYK 4. yedek alımı yapılacak mı?' sorusuna bir cevap aramakta. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 2021 - 2022 KYK yurt yedekleri başvurularına dair tarihi paylaştı.

KYK yurtları için yedek başvurular ise 20 - 23 ile 27 Eylül tarihlerinde gerçekleşmişti. Sonuçlar ise e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) KYK yurtlarına yedeklerden alımlar ise sürüyor. Yedek sırasında olan öğrenciler için ilk yedek yerleştirme 20 Eylül tarihinde, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül tarihinde, üçüncü yedek yerleştirmeyse 27 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. Yedek yerleştirmeler ileriki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günler gerçekleşecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal