Mevsimi Geldi: Portakallı Kek Tarifi

Tatlı ve ekşi lezzeti bir arada bulabileceğiniz fresh bir keke ne dersiniz? Çay saatlerinin yanında mis gibi bir koku eşliğinde harika vakit geçirmek isteyenler bu tarifi denemek isteyecek...

10.10.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-09:36)

 

 

Serin sonbahar günlerinde evinizi portakal ve mis  gibi kek kokusu sarsın ister misiniz?En pratik ve lezzetli tarifi sizler için bir araya getirdik.

PORTAKALLI KEK TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 2 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı pudra şekeri .

Hazırlanışı; 3  tane yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle beraber iyice çırpın. Sonrasında yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ilave edin. Çırpmayı sürdürün.

3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı ilave ederek harca ekleyin. Kıvam alana dek çırpın. Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın. 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişmesini sağlayın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkararak dilimlere ayırın ve ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal