Metroda FETÖ Propagandası! 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

Başkentte, metro seferi sırasında FETÖ propagandası yapan ve çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşan 4 kişi yakalandı.

22.01.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-17:56)

Kızılay ve Batıkent metro istasyonu önünde FETÖ propagandası yapmak için bir yürüyüş düzenleme girişiminde bulunan 66 kişi, 19 Ocak'ta Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Şüpheliler, haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefetten işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Şüphelilerden bazılarının 20 Ocak'ta Batıkent Metro İstasyonu'nda yeniden bir araya gelmeleri üzerine polis müdahalede bulundu ve 16 kişi gözaltına alındı. Bu gruba dahil olmak için gelen ancak fırsat bulamayan 4 kişinin daha sonra Kızılay-Batıkent metro hattında yaptıkları FETÖ propagandasının görüntülerini sosyal medyada yayınladıkları belirlendi.

Bunun üzerine Y.A, B.Ç, M.Ç. ve A.G. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 ilde gerçekleşen operasyonlarla gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında daha önce "FETÖ üyesi olmak ya da propagandasını yapmak"tan yasal işlem yapıldığı tespit edildi. Y.A'nın aynı sebeple Emniyet Genel Müdürlüğünden alındığı, B.Ç'nin örgüte finansal destek sağlayan bir şirkette çalıştığı, M.Ç. ve A.G'nin çocuklarının ise 15 Temmuz darbe girişimi davaları kapsamında tutuklu olduğu aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal