METİ Timine İran'dan Roketli Saldırı Geldi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde beton duvar inşasında çalışan firmaların güvenliğini koruyan METİ timine İran topraklarından roket atan 3 terörist öldürüldü.

02.06.2021-15:44 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-15:44) METİ Timine İran'dan Roketli Saldırı Geldi

Türkiye, yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek için hudut hatlarını sağlamlaştırmayı sürdürüyor. İran sınırında ise, hudut güvenliğinin çoğaltılması gerekçesiyle 43 kilometrelik bir alanda modüler güvenlik duvarı inşası devam ediyor. Modüler beton blokları ile koruma altında olan bölgede teröristlerin sızma girişimleri, düzensiz göçmenlerin geçişi ve kaçakçılığın önlenmesi düşünülüyor. 

Terör örgütü mensupları ise Hakkari Yüksekova’da duvar yapımında çalışan firmaların güvenliğini sağlamak için yol araması gerçekleştiren METİ timini hedefine aldı. Hakkâri Yüksekova’da modüler beton duvar yapımında çalışan firmaların emniyetini almak üzere yol araması gerçekleştiren METİ timimize İran topraklarından roket atılmış, verilen karşılık neticesinde 3 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Birliklerimizde herhangi bir zayiat yoktur. 

ROKETLER İRAN TOPRAKLARINDAN ATEŞLENDİ 

Milli Savunma Bakanlığı bu durum üzerine açıklamalarda bulundu. MSB’den gelen açıklamada İran topraklarından METİ timine roketli saldırı meydana geldiği bildirildi. Yapılan saldırıya hemen cevap geldi, 3 PKK üyesi terörist etkisiz hale getirildi. Birliklerde herhangi bir zayiat oluşmadı. 

TEKNOLOJİK YENİLİKLERLE DESTEK VERİLECEK 

 Beton blokların her biri 30 santim genişliğinde ve 3 metre uzunluğunda. Diğer yandan yerleştirildikten sonra üstlerine tel örgüler de monte edilecek. Duvar hattı boyunca kısım kısım yerleştirilecek olan hareket algılayıcı sensörler ve kameralarla da güvenlik için alınan tedbirler en üst düzeye alınacak. 

3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

Hakkari Yüksekova’da beton duvar yapımında çalışan firmaların emniyetini oluşturan METİ timine İran topraklarından roket atan 3 terörist etkisiz hale getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal