Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mahmur Meselesini Kandil Kadar Önemsiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele alanında Irak'ın kuzey bölgesindeki terör ini Mahmur'a operasyon sinyali verirken Birleşmiş Milletler'e rest çekti.

02.06.2021-15:27 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-15:42) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mahmur Meselesini Kandil Kadar Önemsiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarında terörle mücadele ile ilgili yeni operasyon düzenleyebileceklerini söyledi. Kandil-Sincar ile Suriye hattında bulunan önemli yerlerden biri haline gelen Mahmur Kampı için "BM temizlemediği takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz" dedi.

"ÇİFT KANDİL VAR. BİRİ IRAK, BİRİ İRAN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör ile mücadeleyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çift Kandil var. Bir Irak, iki İran. Bunları (terör örgütünü) ciddi manada bir korku sardı. Irak'a siz yapacaksanız yapın yoksa biz gelip vuracağız dedik. Kandil bataklığını da bir daha asla terör mikrobunu yaymayacak ve kurutmakta kararlı bir Türkiye gerçeğini görecekler. Türkiye komşularının egemenlik haklarına ve sınırlarına da saygılıdır."

"MAHMUR MESELESİNİ DE EN AZ KANDİL KADAR ÖNEMSİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler:

"Biz Mahmur meselesini de en az Kandil kadar önemsiyoruz. Mahmur, Kandil'in kuluçka yuvasıdır. Kuluçka yuvası adeta şehir merkezinde palazlanıyor. BM temizlemediği takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz. Kandil'e sadece Diyarbakırlı anaların çocukları gönderilmiyor ki. Buna nereye kadar sabredeceğiz.

"TÜRKİYE SAMİMİ PİŞMANLIK GÖSTEREN HER VATANDAŞINA SAHİP ÇIKMIŞTIR"

"Teröristler için hiçbir yer güvenli değil. Bu başarı teslim olmaları da hızlandırıyor. Terör örgütünün kandırdığı gençlere seslenmek istiyorum, bu kiralık katiller çetesinden bir an önce kaçıp emin ellere gelin, devletimize sığının. Türkiye Cumhuriyeti samimi pişmanlık gösteren her vatandaşına sahip çıkmıştır."

MAHMUR KAMPI'NIN ÖNEMİ

Birleşmiş Milletler (BM) gözetimi altındaki Mahmur, Irak'ın kuzey bölgesinde Musul'da, Erbil'e hemen hemen 100 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Terör örgütü PKK'nın denetimi altındaki Mahmur, terör örgütünün lojistik bölgelerinden biri konumunda. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Mahmur'un alçak teröristlerin ini haline geldiğinin pek çok altını çizdi.

Irak'ta terör örgütü PKK eylemlerini etkin bir şekilde sürdürüyor. Kandil'in yanında Sincar ile Mahmur bölgelerinde de aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Mahmur bölgesindeki denetim noktaları ve güvenlik bölgelerinin tümü PKK'nın denetimi altında.

13 binin üzerinde terör örgütü mensubunun olduğu kampa, 60 şahsın olduğu örgüt elebaşı yönetiyor. Kampta, siyasi eğitim, askeri, diplomasi, teşkilat eğitimi veriliyor ve Kandil'e yollanıyor.

Mahmur'da bulunan topluluklar yalnızca Türkiye'yi riske atmıyor. Hem IKBY'deki devlete hem de halka karşı ciddi bir tehlike arz ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal