Meteoroloji'den Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Trakya tarafı, İstanbul, Yalova, Trabzon, Rize ve Muş çevreleri ile Artvin'in kıyı bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar sonucu oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırıma karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi

10.07.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-09:12)

İstanbul'da Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Trakya ve bölgenin doğusundaki şiddetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Bölgenin yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği söylenen açıklamada, yarın Trakya ve zamanla İstanbul'da etkisinin gösterecek olan gök gürültülü sağanak yağışların, 11 Temmuz Perşembe günü bölge genelinde görüleceği belirtildi.

Yağışların yarın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, 11 Temmuz Perşembe günü de İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli ve yer yer şiddetli olmasının beklendiği söylenen açıklamada, ani sel, su baskınları, dolu şeklinde yağış, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı önlemli olunması istendi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK  

Yapılan açıklamada, bölge genelinde yer yer mevsim normalleri üzerinde olan hava sıcaklıklarının 11 Temmuz Perşembe günü bölgenin kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonuna kadar hissedilir derecede (4-8 derece) azalacağı bildirildi.

Rüzgarın perşembe günü bölgenin doğusunda kuzeybatı taraflardan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal