Meteoroloji’den bayram tatili uyarısı: Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor

Meteoroloji’nin yaptığı son uyarıya göre sıcaklıkları batı bölgelerde mevsim normallerine düşecek. Öte yandan Doğu bölgelerde ise yağışların etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bayram tatili boyunca ülke genelinde soğuk hava ve sağanak yağış olabileceğini kaydetti. İşte 7 Nisan 2024 hava durumu…

07.04.2024-09:24 - (Son Güncelleme: 07.04.2024-09:24)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Nisan 2024 Pazar tarihli hava durumu raporunda ülkenin batı kısımlarında sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti. Uzmanlara göre batı ve güneydoğu bölgelerinde sıcaklıklar 2-6 derece aralığında azalacak. Doğu bölgelerinde ise daha güçlü sağanak yağışlar olması bekleniyor. Öte yandan 12 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerini yayınladı ve ülkenin genelinde hava durumunda önemli değişiklikler olduğunu bildirdi. Buna göre, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Bazı bölgelerde gök gürültülü sağanaklar da görülebilir. Ayrıca, Ankara'nın güney kesimlerinde benzer durumlar yaşanabilir.

Özellikle Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yoğun yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlar yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Vatandaşların bu durumlara karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Meteoroloji’den bayram tatili uyarısı: Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığında değişiklikler yaşanması bekleniyor. Batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece arasında bir düşüş öngörülüyor. Ancak diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı, Hakkari ve Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem taşıyor. Özellikle dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi de bulunuyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda da çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski mevcut. Bu bölgelerde de dikkatli olunması gerekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hafta sonundan itibaren ülkenin serin ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğini belirtti. Özhaseki, "Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyredeceği, 9 günlük tatil boyunca ülkemiz genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacağı tahmin ediliyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bingöl, Diyarbakır, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin ,Muş ,Siirt ,Tunceli Van, Batman, Şırnak.

7 Nisan 2024 hava durumu

Meteoroloji’den bayram tatili uyarısı: Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal