Meteorolojiden 5 İl İçin Fırtına, Kuvvetli Sağanak ve Kar Uyarısı

Meteorolojiye göre, çarşamba gününden itibaren yurdun, kuzeybatı kısımlarından başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

03.02.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-17:40) Meteorolojiden 5 İl İçin Fırtına, Kuvvetli Sağanak ve Kar Uyarısı

Meteoroloji Kayseri 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden aktarılan bilgiye göre, çarşamba gününden itibaren yurdun, kuzeybatı kısımlarından başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat kesimlerinde çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak şiddetli rüzgarın perşembe akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerinden fırtına olarak ilerlemesi öngörülüyor.

Kırşehir ve Yozgat'ta perşembe günü sabah saatlerinde hafif olarak başlayacak kar yağışının öğle saatlerinden itibaren bölgede yerini yoğun kar yağışına bırakması ve cuma sabahına kadar devam etmesi bekleniyor.

Hafta ortasına kadar mevsim normalleri üzerinde seyretmesi düşünülen hava sıcaklığının önce Balkanlar, sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle bölge genelinde 10-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal