Meteoroloji çok sayıda il için alarm verdi: Yurdun yarısı sağanak yağışı yarısı kar yağışlı olacak

Meteoroloji’den yayımlanan hava durumu raporuna göre yurdun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu bölgelerinde ise kar yağışı görülecek. İşte 11 Ocak 2024 hava durumu…

11.01.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-17:36) Meteoroloji çok sayıda il için alarm verdi: Yurdun yarısı sağanak yağışı yarısı kar yağışlı olacak

Milyonlarca insanın merak ettiği Hava Durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. Yayımlanan hava durumu raporuna göre, Türkiye’nin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. 

Meteoroloji’den açıklamada, Açıklamada, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtildi.

Yağışların, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ifade edildi.

hava durumu

Yağışların, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu uyarısında bulunuldu.

Vatandaşların, meteorolojik uyarılara dikkat etmesi ve tedbirli olması istendi. 

Kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Hatay’ın çevrelerinde sağanak yağışın kuvvetli olacağını bildirdiğinden ulaşımdaki aksamalar, su baskını, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

11 Ocak 2024 hava durumu

11 ocak hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal