Merkez Bankası’nın İlave sıkılaştırma kararına Bakan Şimşek’ten tam destek

Merkez Bankası’nın ilave sıkılaştırma kararına, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ilk yorum geldi. Şimşek, TCMB’nın kararını desteklediğini belirterek, önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

06.03.2024-11:50 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-12:03)

Bakan Şimşek, sabah saatlerinde Merkez Bankası’nın açıkladığı ilave sıkılaştırma kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Merkez Bankası’na desteğimiz tam" diyerek dezenflasyonun zaman ve kararlılık gerektirdiğini belirtti.

“Merkez Bankası’na desteğimiz tam”

AA'da yer alan habere göre; TCMB’nın açıklaması sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, "TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Şimşek enflasyon açıklaması

“Enflasyon şubat ayında beklentinin üzerinde gerçekleşti”

Hafta başında açıklanan şubat ayı Enflasyon verilerine değinen Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır."

Bugün Merkez Bankası’ndan gelen krediler hakkındaki açıklamada ise;  "Kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında; TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal