Meral Akşener İYİ Parti'deki 'FETÖ' İddialarına Cevap Verdi

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Bülent Turan'ın FETÖ'nün STK lideri olduğunu açıklamasıyla bomba patlamıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in bu iddialara verdiği yanıt dikkat çekti.

20.10.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-11:24) Meral Akşener İYİ Parti'deki 'FETÖ' İddialarına Cevap Verdi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti.

PARTİDEN İHRACI İSTENDİ

İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Buğra Kavuncu liderliğinde bir araya gelen İyi Parti İstanbul ilçe başkanları, Ümit Özdağ'ın partiden ihracı ve disipline sevkine yönelik imza verdi.

MERAL AKŞENER'DEN İLK YANIT

Meral Akşener, FETÖ’cülükle suçlaması yapan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

Akşener, ''Milletvekili hür iradeleriyle fikirlerini belirtmeleri partimiz için çok önemli. Şimdi ilginç olanı ölçü kaçsa da bu fikirlerine saygı duydum. Ben Aytun Çıray ve Ümit Özdağ’ın grev yapmalarına saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum.

Sayın Bülent Turan’ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman, başka bir gözle bakacağız olaya. Biz bir saldırı bekliyorduk aman baktığımız zaman, başka bir gözle bakacağız olaya. Biz bir saldırı bekliyorduk ama…'' diye konuştu.

Parti üyelerinin birbirlerine yönelttiği FETÖ iddiasının ardından ilk açıklamayı yapan Parti Lideri Meral Akşener dikket çeken şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Onu hep beraber göreceğiz. Benim, arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil de bugün Bülent Turan'ın ne konuştuğu benim için önemli.

Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içinde de onu içselleştirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar kusurlar oluyor ama büyük bir dikkatle, demokrasiyi, her şeye rağmen demokrasiyi istişareyi içselleştirmeye gayret ediyoruz.

Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısı ile hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum.

Ama ben Meral Akşener olarak, DYP Genel Başkan Yardımcılığını ve Bakanlığını yaptığım bir dönemde; 43 milletvekili DYP'den hangi şartlarda, nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Ve onun sonra Türkiye'de nelere mal olduğunu biliyorum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum.

Ama sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Ve birden kendimi 1997'lerde 1998'lerde hissettim. Sayın Bülent Turan'ın yazdıklarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz.

Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal