Memur maaşları Kurban Bayramı'ndan önce zamlı mı yatacak? Gözler, Maliye Bakanlığı'nda

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala her vatandaş gibi memurlar da bayram hazırlık yapmaya başladı. Temmuz ayında zam alacak memurlar, ayın 15'i öncesi yatacağı değerlendirilen maaşlarının zamlı mı yoksa zamsız mı yatacağı konusunda Maliye Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaları yakından takip ediyor.

20.06.2022-02:47 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-02:47) Memur maaşları Kurban Bayramı'ndan önce zamlı mı yatacak? Gözler, Maliye Bakanlığı'nda

2002 Kurban Bayramı, Temmuz ayının dokuzunda başlayacak. Herkes bayram hazırlıklarına şimdiden başlarken kamu çalışanları maaşların bayramdan önce edip yapmayacağı merak konusu oldu.

Kurban fiyatlarının geçen yıla göre artması ve bayram masraflarının da ikiye katlanması, memurların maaşlarının gününde önce yatırılma konusunu gündeme getirdi. Fakat burada akıllara, Temmuz ayında maaşlarını zamlı olarak alacak olan memurların gününden önce hesaplarına maaşların yatması halinde zam uygulamasının yansıtılıp yansıtılmayacağı konusu geldi.

Memurların gözleri Maliye Bakanlığı'ndan gelecek karara çevrildi

Kurban Bayramı'ndan önce kamu çalışanları maaşları anlamında büyük beklentiye girdiler. Memurlar maaşlarının yatırılmasına az bir süre kala başlayacak olan Kurban Bayramı'ndan önce maaşlarını alıp bayrama daha rahat bir şekilde hazır girmek istiyorlar. Bayram öncesi yatırılacak olan maaşlar, hem kurbanlık alımını sağlayacak hem de bayram tatilini bir yerlerde geçirebilmek için cepleri bir nebze rahatlatacak.

Memur maaşları Kurban Bayramı'ndan önce yatacak mı

Normalde her ayın 15'inde maaşları hesaplarına yatan memurlar, maaşlarının erkene çekilme ihtimalini heyecanla beklerken aynı zamanda kritik bir durumla da karşı karşıya kalabilme durumlarını göz önünde bulunduruyorlar.

Bilindiği üzere memurlar, aylardır Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam uygulamasını bekliyorlar. Maaşlara uygulanacak olan zam da normal şartlarda ayın 15'inde yatırılması bekleniyordu. Fakat kurban Bayramı'nın ayın 9'unda başlaması ve memurların maaşlarının erken gelmesi halinde büyük beklentilerle beklenen zammın önceden yatması ihtimal olan maaşlara yansıtılıp yansıtılmayacağı merak edilmeye başlandı.

Memur maaşlarına sadece 6 gün kala maaşların hesaplara yatırılması, zam ayında hesapların karışacağı durumunu ortaya çıkarırken, bu ikilem memurlarında kafasının karışmasına neden oldu.

Şuan memur maaşlarının erken yatırılma veya zam uygulamasının yansıtılıp yansıtılmayacağına ilişkin henüz kesin bir karar yok. Bu karar, bilindiği gibi Maliye Bakanlığı tarafından verilecek. Bu nedenle milyonlarca memur, şimdiden bakanlığın vereceği karar ilişkin açıklamaları merakla bekliyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal